Kultur & fritid
Datum

Håkan Alkberg lämnar över stafettpinnen - Patrik Fliesberg ny fritidsintendent

Efter 47 år i kommunens tjänst är det snart dags för Håkan Alkberg att gå i pension. Ny teknisk enhetschef och fritidsintendent är Patrik Fliesberg.

Håkan Alkberg lämnar över stafettpinne till Patrik Fliesberg utanför Kuxahallen

Håkan Alkberg har under en lång tid varit ansiktet utåt mot föreningarna i Ockelbo. I rollen som fritidsintendent har han stöttat olika föreningar i stort som smått och handläggt föreningsbidrag från kommunen och hjälpt till att hitta olika projekt som föreningarna kan söka. Men efter 47 år i kommunens tjänst så är det från den sista april över.

Det känns både skönt och lite tråkigt. Jag har många idéer och tankar på nya projekt men där får Patrik ta över. Att få jobba med föreningsfolk har varit väldigt roligt eftersom jag själv är föreningsmänniska och jag har fått jobba med något jag verkligen älskar, säger Håkan Alkberg.

Han tar över arbetet med föreningarna

Patrik Fliesberg tar den 1 maj över Håkans roll som teknisk enhetschef och fritidsintendent. Även han med lång erfarenhet från föreningslivet.

Jag vet om att det är ett stort uppdrag och det känns väldigt roligt att få inleda arbetet med att stötta våra föreningar. Egentligen skulle jag vilja ha en kabel och föra över all kunskap från Håkan till min hårddisk, men jag tycker att jag har skaplig koll på föreningslivet och jag har själv varit föreningsmänniska i hela mitt liv, säger Patrik Fliesberg.

De senaste två åren har Patrik jobbat som fastighetstekniker på tekniska enheten, men har även jobbat som kulturskolchef med ansvar för kulturfrågor i Ockelbo, en roll där han mött många föreningar.

Tack vare föreningsträffar ute i byarna så har jag träffat representanter från de allra flesta föreningarna i kommunen, så vi har lite koll på varandra. Jag ser mest fram emot att jobba med projekt och uppdrag där man får hjälpa föreningar att lyckas med sin verksamhet, säger han.

Fliesberg menar att han måste arbeta på sitt sätt, men medger också att han inspirerats av Alkberg. Ett begrepp som blivit vedertaget av många är "Håkan-lösningar".

I tider när det inte funnits pengar så har vi hittat olika projekt. I det arbetet har Ockelbo Föreningsallians varit till otroligt stor hjälp. I vår kommun är det väldigt viktigt att kommunen, föreningslivet och näringslivet samarbetar, annars fungerar det inte, säger Håkan.

Han får medhåll av Patrik Fliesberg.

Föreningslivet i en liten ort som Ockelbo är otroligt viktigt. Föreningarna är kittet som håller i hop hela samhället, utan dem skulle det vara skittråkigt att bo i Ockelbo, säger han.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vad var det du letade efter?
Publicerad: | Senast uppdaterad:

Du kanske också är intressad av

Det finns inga nyheter för närvarande