/Global/Evenemangstips/Salesman_poster.jpg

Film på Rio Bio

-The Salesman

Bookmark and Share

Information

Tid: 2017.03.26, klockan 19:00 - 21:00

Plats: Rio biografen, Norra Åsgatan 56, 816 31 Ockelbo (cX-kartan)

Typ av evenemang: Musik och underhållning

Biljettinformation:

Tillåten från 15 år

Biljettpris: 100 kr

Länk till biljetter: www.riobio.com

Arrangör: Ockelbo UNF

Webbadress till arrangör: www.riobio.com

Belönad med Oscar för bästa icke engelskspråkig film.

Emad och Rana tvingas lämna sin bostad då ett renoveringsarbete i en närliggande byggnad äventyrar deras säkerhet. De flyttar in i en tillfällig lägenhet i Teherans centrala delar. En incident knyten till lägenhetens förra ägare kommer dramatiskt att förändra det unga parets liv.

Regissören Asghar Farhadi skriver Oscar®historia med The Salesman efter att ha vunnit sin andra Oscar vid årets prisutdelning. Med det intensiva thrillerdramat The Salesman är Asghar Farhadi den fjärde regissören i filmhistorien som vinner en Oscar för ”Bästa icke-engelskspråkiga film” två gånger. 2012 vann Asghar Farhadi sin första Oscar med filmen Naderoch Simin – en separation och endast fem år senare, är Oscar nummer två hemplockad av Iran. Asghar Farhadi tar därmed plats på en mycket prominent vinnarlista som hittills bestått av tre legendariska mästerregissörer: Frederico Fellini, Vitorio De Sica och svenske Ingmar Bergman.

The Salesman är en intelligent och enligt många en allegorisk studie av ett par¬förhållande som utsätts för en våldsam händelse. Asghar Farhadi är känd för att skildra mänskliga relationer som utsätts för yttre påfrestningar och därför tvingas handla utan moraliska och auktoritära skrupler.

The Salesman tilldelades priset för bästa manus och skådespelaren Shahab Hosseini erhöll priset för bästa manliga skådespelare vid filmfestivalen i Cannes2016. Ännu en historisk händelse för iransk film.

Sök evenemang i Ockelbo

Relaterade evenemang

Fler liknande evenemang

Tipsa om evenemang!

Till formuläret