Måns Jennehag ny kommunpolis i Ockelbo

Måns Jennehag ny kommunpolis i Ockelbo

På plats för medborgardialog under Skördefesten & Hälsodagen

På lördag 9 september firas Skördefesten & Hälsodagen på Wij Trädgårdar i Ockelbo.
Där passar polisen på att bjuda in Ockelbos kommuninvånare till medborgardialog.
Kl 10-12 finns poliserna Måns Jennehag och Johan Ryman på plats för samtal på temat ”trygghet”.

Enligt traditionen brukar ”blåljus”-verksamheterna visa upp sig för allmänheten under Skördefesten & Hälsodagen i Ockelbo. Så blir det också i år, med närvaro av räddningstjänsten och polisen.

Polisen företräds i år av Ockelbos nya kommunpolis Måns Jennehag (bilden ovan) med kollegan Johan Ryman. Mellan kl 10 och 12 välkomnar de besökare till samtal.
”Skördefesten & Hälsodagen är ett bra tillfälle att träffa människor i Ockelbo. Vi vill gärna veta hur invånarna upplever sin kommun och om man känner sig trygg eller inte”, säger Måns Jennehag.

Måns Jennehag är nytillträdd som kommunpolis i Ockelbo, där han efterträder Rolf Sundqvist som numera är säkerhetschef i Sandvikens kommun.
”De senaste 1,5 åren har jag varit kommunpolis i Gävle. Dessförinnan jobbade jag med ingripande verksamhet och brottsförebyggande frågor i många år”, berättar Måns Jennehag.

av Elina Sorri
2017-09-0524 augusti undertecknade lokalpolisområdeschefen för Gästrikland, John Köhler, och kommunstyrelsens ordförande Magnus Jonsson ett Medborgarlöfte för 2017. Tillsammans har man bestämt att det förutom ordinarie polisarbete behövs ett extra fokus på trafiksäkerheten i kommunen. Det kan exempelvis ske genom hastighets- och körkortskontroller eller fartdämpande åtgärder.