Tre cyklister cyklar i rad

Raggsocka Logi – nära natur och centrum

Ur Sommar i Ockelbo 2022

Med korta sträckor till fina mountainbikeleder och närheten till centrala Ockelbo och Wij Trädgårdar är nyöppnade Raggsocka Logi ett bra val för dig som cykla på dagen och ta del av Ockelbos utbud på kvällen. Här finns förutom många rum även ställplatser för husbilar.

- Det här är det perfekta stället om du vill bjuda hit släkt och vänner till Ockelbo, säger Marika Hansson, ägare av Raggsocka Logi.

informationsskylt raggsocka logi

Raggsocka Logi ligger fint beläget intill Laån, Wij valsverk och området Wij Trädgårdar. Det nyrustade hotellet öppnade i juli förra året och här finns fina förutsättningar för dig som vill komma till Ockelbo och cykla ut på mountainbikelederna.

- Det är 900 meter till Gästrikeleden härifrån. Vi tipsar gärna om vilka cykelleder som finns för dig som vill cykla mountainbike. Härifrån kan du ta dig till bland annat Högbo, Jädraås och Kungsberget på fina stigar, säger Marika Hansson.

Vi möter upp ett gäng tjejer som varit ute på en cykeltur. Trötta och lite hungriga så är det perfekt att Wij Trädgårdar ligger ett stenkast bort – och att du där kan äta lunch eller ta dig en fika. Att allt finns inom ett stenkast är styrkan med Raggsocka. Du kan egentligen lämna bilen hemma eller på den stora parkeringen och ta dig runt till fots eller med cykel.

- Trevligast är om du kommer hit med tåg, promenerar till Raggsockan, bor några nätter och hyr en cykel. Vi hjälper dig att hitta till exempelvis Älgparken eller Stavkyrkan eller ut på lederna. Det är väl anpassat för dig som har med dig en egen cykel också. Man kan hänga den i rummet eller låsa in den i en stor container, du kan tvätta den, låna verktyg och meka lite, säger Marika.

cykelhjälm på restaurangbordet

Raggsocka ligger ett stenkast från Wij Trädgårdar där man bland annat kan äta lunch.

Ockelbo har under en tid saknat ett större boende för många gäster. Redan har flera cykelgäng besökt Raggsocka Logi och det möjliggör även för föreningar och företag att bjuda gäster till Ockelbo. Med sina 34 enkelrum och 4 dubbelrum, finns hela 42 bäddar.

- Nu har ju ridklubben insett att de kan anordna tävlingar i Ockelbo och bjuda hit gäster. Ockelbo Baskets motståndarlag kan sova här. Det är kul att se hur föreningar och företag ser att de kan utveckla sina verksamheter, just för att det finns många bäddar att erbjuda i Ockelbo, säger Marika.

Vill du så kan du också ta med dig ditt eget boende. Det finns tio ställplatser för husbilar där gästerna möts upp med en karta över olika besöksmål.

- Vi möter upp och tipsar om att man kan cykla runt Bysjön eller ta sig upp på Rönnåsen med sin vackra utsikt. Vi har 13 damcyklar att hyra ut. Men vill du bara ta det lugnt och läsa en bok ger vi gärna boktips, säger Marika och hoppas och tror på att Raggsocka kan utmärka sig som en bra cykeldestination.

- Det kan bli väldigt bra. Vi öppnade ju i juli förra året och har inte hunnit med en riktig säsong, men vi märker ju hur intresset ökat, speciellt för mountainbike, och tror att det kan bli en lyckad säsong i år, säger hon.

Mountainbike upphängd på vägg i ett hotellrum

Cykeln kan man ta med sig in i rummet