Starta eget-kurser

Digitala utbildningar våren 2022

Starta eget-utbildningar våren 2022

Har du en affärsidé som du vill förverkliga? Då kan du gå en starta eget-utbildning. Våren 2022 erbjuder vi två olika utbildningar, en ordinarie och en på lätt svenska. Utbildningarna är digitala och kostnadsfria. Anmälningslänkarna finns längre ner på sidan.

Det är länets kommuner, som i samarbete med Folkuniversitetet, kommer att erbjuda utbildningarna. Alla vårens kurser är digitala i Zoom och du som går kursen måste ha tillgång till internet och dator/läsplatta.

Vem kan söka?

Utbildningen är gratis för dig som bor i Gävleborgs län eller Älvkarleby kommun. Du ska ha en konkret affärsidé. Anmälan är bindande. Eventuell avbokning måste ske senast två dagar innan utbildningen startar. I annat fall kan en avgift komma att tas ut. När du anmäler dig kommer dina uppgifter att delas till Region Gävleborg och Folkuniversitetet. Kursen startar om minst 6 personer vill gå. Maxantal är 20 stycken.

Om utbildningen:

Folkuniversitetets Starta eget-utbildning, finansierad av Region Gävleborg, är en kvalitetssäkrad process som ger dig de förutsättningar och verktyg du behöver för att lyckas med din affärsidé och verksamhetsutveckling.

Du som blivande entreprenör och företagare vägleds i grupp och individuellt genom de olika stegen i Business Canvas-modellen, kompletterat med stegen fundera och starta i verksamt.se

Här anmäler du dig - vårens Starta eget kurser

Varje kurs har plats för 20 deltagare och anmälan är bindande. Eventuell avbokning måste ske senast två dagar innan utbildningen startar, i annat fall kan en avgift komma att tas ut.

8 februari-15 mars, tisdagar kl 18-21

Anmälningslänk: https://link.webropol.com/s/startaeget8feb

INSTÄLLT! 15 februari-22 mars, tisdagar kl 13-16 eller 18-21

23 februari-30 mars, onsdagar kl 18-21

Anmälningslänk: https://link.webropol.com/s/startaeget23feb

7 mars-11 april, måndagar kl 18-21

Anmälningslänk: https://link.webropol.com/s/startaeget7mars

22 mars-26 april, tisdagar kl 18-21

Anmälningslänk: https://link.webropol.com/s/startaeget22mars

29 mars-3 maj, måndagar kl 18-21

Anmälningslänk: https://link.webropol.com/s/startaeget29mars

25 april-30 maj , måndagar kl 18-21

Anmälningslänk: https://link.webropol.com/s/startaeget25april

Utbildningsupplägget består av:

Varje utbildningstillfälle: är 6x3 timmar (1 utbildningstillfälle per vecka) där man går igenom:

 1. Introduktion: Rollen som entreprenör, företagsformer, verksamt.se
  2. Syfte och resurser: Din motivation, dina värderingar och din vision och kunskap, dina erfarenheter samt fysiska och ekonomiska tillgångar.
  3. Din affärsidé: Vilka behov/problem ska du täcka/lösa?
  4. Affärsmodell: Hur ska du gå till väga för att täcka dina kunders behov/lösa dina kunders problem?
  5. Mål och uppgifter: Vilka konkreta mål/milstolpar ska du sätta för att täcka dina kunders behov/lösa kunders problem och vad måste du göra för att nå dit?
  6. Ekonomiska prognoser: Företagsekonomi, resultat- och kassaflödesprognos.

  Du förväntas också göra eget arbete i webbplattformen verksamt.se samt arbeta med Lean Business Canvas. Du kommer få professionell, individuell rådgivning.

  Innan utbildningens avslut får du rådgivning i vilka stödfunktioner och nätverk som kan stötta dig i ditt fortsatta företagande. Du har även fortsatt fri tillgång till entreprenörsplattformen efter utbildningen.

Här anmäler du dig till Starta eget på lätt svenska-kurser:

I vår ges fyra kurser i Starta eget på lätt svenska. Varje kurs har plats för 20 deltagare och anmälan är bindande. Eventuell avbokning måste ske senast två dagar innan utbildningen startar, i annat fall kan en avgift komma att tas ut.

28 februari-4 april, måndagar DAGTID kl 13-16

Anmälningslänk: https://link.webropol.com/s/startaegetlattsvenska28feb

15 mars-20 april, onsdagar kl 18-21

Anmälningslänk: https://link.webropol.com/s/startaegetlattsvenska16mars

11 april-16 maj, måndagar DAGTID kl 13-16

Anmälningslänk: https://link.webropol.com/s/startaegetlattsvenska11april

28 april-2 juni, torsdagar DAGTID kl 13-16

Anmälningslänk: https://link.webropol.com/s/startaegetlattsvenska28april

Anmälningarna är bindande och eventuell avbokning måste ske senast två dagar innan utbildningen startar. I annat fall kan en avgift komma att tas ut.

Utbildningen bygger på ett samarbete mellan Region Gävleborg, Gävleborg läns kommuner, Älvkarleby kommun samt Folkuniversitet. Utbildningen finansieras av Region Gävleborg och utbildningsansvarig är Folkuniversitetet. Information om kurserna finns även på Region Gävleborgs hemsida.

Uppgifterna du lämnar i formuläret används för att administrera aktiviteten, exempelvis skicka anmälningsbekräftelse, kallelse och utvärdering samt att skapa deltagarförteckning. 
Informationen samlas in av Region Gävleborgs nämnder. Den eller de nämnder som hanterar dina personuppgifter är personuppgiftsansvariga. Mer information om hur Region Gävleborg hanterar personuppgifter finner du på www.regiongavleborg.se/dataskydd

Har du frågor kring kursen eller andra företagarfrågor, funderingar så är du alltid välkommen att höra av dig till Henrik och Mimmi på näringslivsenheten.