Lärcentrum

Ett Lärcentrum är en mötesplats främst för distansstuderande oavsett utbildningsanordnare. Här har du tillgång till lokaler som har en studievänlig och social miljö.

Gör din tentamen i Ockelbo

Även om du läser på distans vid en högskola, yrkeshögskola eller ett universitet i en annan stad kan du göra din tentamen i Ockelbo.

Innan du ansöker måste du kontrollera med ditt lärosäte att de godkänner att du gör tentamen hos oss på Lärcentrum/Vuxenutbildningen i Ockelbo. Du ansvarar för att ge den tentamensansvariga på ditt lärosäte uppgifter till vår kontaktperson så de vet var de ska skicka din tentamen.

Alla som är folkbokförda i Ockelbo eller har sin arbetsplats inom kommungränsen får göra tentamen kostnadsfritt.

Om du inte är folkbokförd i Ockelbo finns det ändå möjlighet att skriva tentamen hos oss om du betalar en administrationsavgift på 500 kronor per tentamen. Denna avgift betalas via Swish till nummer 123 387 28 01 med meddelandet "TENTA 66670". Betalningen ska vara oss tillhanda minst tre arbetsdagar innan tentamenstillfället.

Du måste ansöka minst 14 dagar i förväg. Ansökan gör du via vår e-tjänst (kräver e-legitimation).

Om din ansökan godkänns får du en bekräftelse på tid och plats för att skriva tentamen.

På tentamensdagen

Ta med din legitimation och kom i god tid. Tentamen görs i Vuxenutbildningens lokaler Rabovägen 8 Ockelbo.

Vid digital tentamen

Om du ska skriva en digital tentamen behöver du ta med egen utrustning, det vill säga dator och eventuellt kamera, hörlurar eller mikrofon. Det är viktigt att du kommer i god tid innan en digital tentamen samt att du är väl förberedd i hanteringen av din utrustning och installation av relevant programvara. Lärcentrum i Ockelbo kan inte garantera teknisk support på plats.

Öppettider

Lärcentrum ligger i anslutning till Vuxenutbildningen i Ockelbo och är öppet måndag-torsdag 08:00-16:00 och fredag 8:00-12:00

Lördag och söndag stängt men det finns möjlighet att skriva tentamen i Sandviken lördag och söndag.

Kontakta vuxenutbildningen@ockelbo.se om du har några frågor om tentamenstjänsten.