Barnavdelningen

Barnbibblan

Här hittar du information för barn och unga

Boktips

Vår barnbibliotekarie David skriver boktips för barn och unga i varje nummer av Kuxabladet. Du kan också läsa boktipsen online.

Kolla gärna in boksnurran och hyllan med nyheter och boktips när du är här på besök. Här sätter vi upp nya böcker och de vi tycker är extra bra. 

Du kan även hitta boktips på:
Helgebibliotekens barnsida
Barnens bibliotek


Barnmedier

Vi erbjuder ett stort utbud av medier för barn och unga. Allt från pekböcker för de allra yngsta till ungdomsromaner. Vi erbjuder också ljudböcker, filmer och spel.


Lånekort

Med ditt lånekort har du dessutom tillgång till Helgebibliotekens digitala utbud där du kan hitta ljudböcker, filmer och tidningar för barn och unga.

Barn är välkommna att skaffa egna lånekort från 6 års ålder med vårdnadshavares tillstånd. Blanketten som vårdnadshavaren ska fylla i kan hämtas på biblioteket. 


Barn- och ungdomsverksamhet

Biblioteket har en barn- och skolbibliotekarie som heter David. Kontakta gärna honom för allt som har med bibliotekets barn- och ungdomsverksamhet att göra. Kontaktuppgifter hittas till höger.


Gåva till nyfödda

Alla nyfödda barn i Ockelbo kommun får en gåva i form av en fin bok med sånger och ramsor lämpliga för de minsta. I samarbete med BVC.