Barnavdelningen

Barn och unga


Vi erbjuder ett stort utbud av medier för barn och unga. Allt från pekböcker för de allra yngsta till ungdomsromaner. Vi erbjuder också ljudböcker, filmer och spel.

Med ditt lånekort har du dessutom tillgång till Helgebibliotekens digitala utbud där du kan hitta ljudböcker, filmer och tidningar för barn och unga.

Barn är välkommna att skaffa egna lånekort från 6 års ålder men man måste ha vårdnadshavares tillstånd. Blanketten som vårdnadshavaren ska fylla kan hittas till höger. Ungdomar över 15 år kan skaffa lånekort utan vårdnadshavares tillstånd.

Biblioteket har en barn- och skolbibliotekarie som heter David. Kontakta gärna honom för allt som har med bibliotekets barn- och ungdomsverksamhet att göra. Kontaktuppgifter hittas till höger.


Boktips

Vår barnbibliotekarie David skriver boktips för barn och unga i varje nummer av kuxabladet. Boktipsen finns även tillgängliga online här.

Kolla också gärna in våra boksnurror när du är här på besök. Här sätter vi upp nya böcker och såna vi tycker är extra bra. 

Du kan också hitta boktips på:

Helgebibliotekens barnsida

Barnens bibliotek


Gåva till nyfödda

Alla nyfödda barn i Ockelbo kommun får en gåva i form av en fin bok med sånger och ramsor lämpliga för de minsta. I samarbete med BVC.

 

 

Kontaktinformation

  • David Svensson
    Barn-skolbibliotekarie
    Södra Åsgatan 30D
    816 30 Ockelbo
    070-160 41 93

Sök i bibliotekskatalogen:

HelGeloggan

Öppettider:

Tidningsrum:
Öppnar kl 8 varje vardag

Bibliotek:
Mån & tors kl 12 - 18
Onsdag kl 10 - 18
Tis & fre  kl 10 - 17