Flygbild över landskap

Bo i Ockelbo

- ett riktigt smultronställe

Ockelbo vill erbjuda ett modernt boende på landet där man lever nära och i samklang med naturen. Samtidigt är det nära till staden med hela det utbud som finns där.

Det Ockelbo kommun vill bjuda på är livskvalitet. Numera talas det ofta om naturens läkande hälsoeffekter. Många av oss lever idag i en hektisk och stressad tillvaro. Därför behöver vi ta tillvara vår fritid och ge den ett meningsfullt innehåll. En av Ockelbos tillgångar är närheten till naturen. Här finns sjöarna, vattendragen, de vida skogarna, det öppna kulturlandskapet, dalgångarna och de sydligaste av Norrlands blånande berg. Wij Trädgårdar visar att här, i växtzon 5 finns kvaliteter och en jordmån som kan kultiveras, utvecklas och levas i.

Med X-tågen tar det 23 minuter in till Gävle. Den som åker från Lingbo får lägga till ytterligare 9 minuter. Bussen till Sandviken tar ungefär en halvtimme. Ockelbo blev rikskänt för ett antal år sedan då vi införde gratis lokaltrafik, Kuxabussarna. Dessa finns förstås kvar och trafikerar kringliggande byar som Åbyggeby, Åmot och Jädraås.
Vi har även kvar skolorna ute i byarna.