Kvarteret Hästen

Kvarteret Hästen

Nu är bygget av lägenheterna på gång

Kooperativa hyresrättsföreningen Hästen startades för fem år sedan, när det visade sig finnas ett stort intresse för att bo i en central lägenhet i Ockelbo. Projektet har dragit ut på tiden, men efter att Ockelbo kommun gått in med garantier ser det ut som att byggstart för Kvarteret Hästen blir i november 2020.

- Det känns spännande att det lossnade, säger Lennart SJögren, projektledare.

Den 30 september 2019 beslutade kommunfullmäktige att Ockelbo kommun skulle ingå ett direkt samarbete med den kooperativa hyresrättföreningen, och det nya bolaget Ockelbo Kooperativa Fastigheter AB bildades. Bolaget som till 60 procent ägs av hyresrättsföreningen och till 40 procent av Okelbo kommun ska bygga och äga fastigheten. För att finansiera bygget har det varit nödvändigt att Ockelbo kommun ingår ett borgensåtagande på 10 miljoner kronor, alternativt ge ett kortfristigt lån på samma summa under byggtiden.

Byggstart i november

Kvarteret Hästen består av 17 lägenheter för äldre. Än så länge är 10 tingade. Den kooperativa hyresformen betyder att du som hyresgäst förutom hyra, köper in dig i föreningen med en större insats, som sedan betalas tillbaka när du flyttar ut. Nu ser det ut som att byggstarten ligger nära till hands.

- Efter det tekniska samrådet vi ska ha i oktober är det klart för byggstart som blir i november. Inflyttningen beräknas bli till jul 2021, säger Lennart Sjögren, som varit projektledare ända sedan starten 2015.

Elisabet Lindblom ska flytta in

En av dem som ska flytta in i de nybyggda lägenheterna är Elisabet Lindblom, som också står som ordförande i bolaget Ockelbo kooperativa fastigheter AB.

I klippet kan du höra varför hon vill flytta från hus på landet, till en central lägenhet.

Är du intresserad eller vill veta mer om Kvarteret Hästen? Besök då Svensk Fastighetsförmedling

2020-09-28