Äger du ett obebott hus?

Information till dig som fått ett brev

Vi har skickat ut brev till ungefär 800 ägare av fastigheter, som de inte är folkbokförd i. Om du äger ett obebott hus kan du vara en av dessa.

Det är ont om tillgängliga bostäder i Ockelbo kommun. Därför har vi valt att göra en inventering av hus som kan stå tomma och öde. Det är många som kan tänka sig flytta till landsbygden och förvandla ett äldre hus till sitt drömboende.

Kontakta mäklare

Vi har skapat en e-tjänst där du som är intresserad av försäljning kan skicka in uppgifter om ditt hus. Det mejlas ut till mäklare som är aktiva i Ockelbo kommun.

Klicka här för att kontakta mäklare

Vi vill också tipsa om att lägga ut en annons på privata köp- och säljsajter. Det finns en mängd att välja på, såsom Blocket, Facebook Marketplace eller varför inte i någon av våra lokaltidningar.

Kontaktpersoner

Om du äger ett hus i Lingbo, Jädraås eller Åmot är byaråden behjälpliga med att svara på frågor. 

Frågor till kommunen

Vårt välkomstcenter finns tillgängliga vardagar mellan 8.00-16.30 och kan hänvisa dig till rätt person med dina frågor på 0297-555 00.

Om ditt ärende gäller exempelvis bygglov, vatten och avlopp med mera kan du kontakta Västra Gästriklands Samhällsbyggnadsförvaltning via Sandviken kommuns Medborgarservice på 026-24 00 00.