Ockelbo kommun stänger verksamheter efter skärpta allmänna råd

Så påverkas kommunala verksamheter i Ockelbo

Nedan kan du läsa hur kommunala verksamheter påverkas med anledning av coronapandemin och de skärpta nationella råden.

Följande gäller inom Ockelbo kommuns verksamheter:

 

Grundskola

Fjärrundervisning sker i olika former på Perslundaskolan och anpassas efter läget. Åbyggeby och Gäveränge sker undervisning på plats. Läs mer här.

Förskola

Håller öppet som vanligt. Åtgärder har tagits och besöksrutiner har skickats till vårdnadshavare för att minska risken för smittspridning.

Öppna förskolan

Startar upp digitalt i juni. Mer information kommer inom kort.

Kulturskolan

Kommer att fortsätta med mestadels fjärrundervisning terminen ut. I nuläget renoverar man lokalerna vilket hade försvårat en öppning. Öppnar upp till höstterminen med uppfräschade lokaler.

Simhallen i Ockelbo

Öppnar upp den 17 augusti för allmänheten. Den 13 juni stänger simhallen oavsett för säsongen, vilket i kombination med att servicearbete och underhåll redan påbörjats, gör det svårt att öppna med kort varsel i två veckor. Sommarsimskola som redan är planerad kommer inte att påverkas. I augusti öppnas simhallen förhoppningsvis utan begränsningar av pandemirestriktioner med ett uppgraderat café, vattenhinderbana och infrabastu.

Bad och gymkort är fortsatt frusna, detta sker automatiskt.
Vid funderingar gällande friskvård, årskort eller övriga frågor kontakta simhallen på 0297–55590 eller mejla simhallen@ockelbo.se


Ockelbo folkbibliotek och kommunens välkomstcenter

Har öppet. Ska inte användas som en mötesplats utan endast för korta och nödvändiga ärenden. Klicka här för att läsa mer om vad du ska tänka på vid besök.

Idrottsanläggningar (Kuxahallen, Ugglebo arena, Perslundaskolan, Gäverängeskolan, gympasalarna i Åmot, Jädraås och Lingbo, samt Åbyggeby landsbygdscenter).

De kommunala idrottsanläggningarna utomhus håller öppet för barn, ungdomar och vuxna. Detta gäller även tävling, som för vuxna sker utomhus i mindre skala. Det är ännu inte klarlagt vad som gäller vuxnas träning inomhus. Läs mer vad som gäller på RF-SISU Gävleborgs hemsida.

Fritidsgården Underground

Förbereder för öppning

Ockelbogårdar

Stänger kontoret och tar endast emot bokade besök. Gör enbart hembesök vid akuta fall.

Bysjöstrand

Folkhälsomyndigheten har nu öppnat upp för vissa lättnader för de äldsta som är vaccinerade mot covid-19.  Läs mer här. 

Träffpunkter för seniorer

Trygghetsboendets gemensamhetslokal Soluret samt öppna träffpunkter i Lingbo och Jädraås har varit stängda sedan i mars 2020 och är fortfarande det.

LSS

Skarp avrådan från besök. Om det är absolut nödvändigt finns besöksrutiner som måste följas. Daglig verksamhet sker covid-anpassat.