alt=””

Vi söker kontaktpersoner och kontaktfamiljer

Läs mer om uppdragen

Socialförvaltningen söker nu flera kontaktpersoner och kontaktfamiljer. Vi söker dig som under några timmar i veckan/månaden vill vara vän och medmänniska till en eller flera personer som behöver stöd i vardagslivet. Kontaktpersonen hjälper den enskilde att bryta social isolering genom samvaro och hjälp vid olika aktiviteter och fungerar som ett komplement till vänner och anhöriga.

Individ och familjeomsorgen

Kontaktperson till en kreativ tjej på 15 år som gillar musik, skriva och sy.
Flickan söker sig gärna till vuxna för sociala kontakter. Ibland kan hon behöva stöd i att motiveras, men är samtidigt mycket engagerad i de intressen hon tycker om. Hon är mycket smart och påläst, med ett stort spann av kunskap om mental hälsa, musik, konst med mera.
Kontaktpersonen får gärna får dela hennes musikaliska intresse.
Det är en fördel om kontaktpersonen har kunskap om NPF-diagnoser/ autism och hur det kan ta sig i uttryck.

Kontaktperson till en vuxen kvinna i 30-års åldern, som har ett barn i förskoleåldern. Kvinnan har ett begränsat nätverk i Ockelbo. Hon har tidigare skrivit och ritat mycket samt sjungit. Hon tycker om att träna och hon har tidigare ridit och hon tycker om djur. Önskemål är att kontaktperson är i 30-års åldern, gärna en tjejkompis men inte ett krav. Kontaktpersonen får gärna ha barn i förskoleåldern, men inget krav. Kvinnan efterfrågar en kontaktperson som hon kan promenera och umgås med, kanske gå ut och fika ibland.

Kontaktfamilj (en helg och en vardag i månaden) till pojke på 11 år som tycker mycket om att spela tv-spel. Pojken söker sig gärna till vuxna, men har också börjat utveckla mer sociala relationer med andra barn, och andra mer aktiva intressen. Han beskrivs vara en mycket intelligent och vältalig pojke, som är duktig på att förmedla hur han tycker, tänker, känner och behöver.

Det är en fördel om kontaktfamiljen har kunskap om NPF-diagnoser/ autism och hur det kan ta sig i uttryck, eller erfarenhet av att bemöta barn med diagnoser.

Framöver ser vi även behov av kontaktfamiljer som kan ta emot barn ca 2-10 år, 1-2 helger i månaden.

Vid intresse kontakta: martina.frejd@ockelbo.se eller via telefon 0297-555 67.

LSS  och socialpsykiatri

Vi söker en ung vuxen med intresse för film, meriterande är om du har nerver för skräckfilmer, en person som brinner lite extra, eller åtminstone har en nyfikenhet för HBTQ-frågor och som tycker om djur. Om du är kvinna, icke binär person eller transperson är det ett plus i kanten men inget krav, du behöver däremot vara öppen i sinnet.

Dessutom söker vi efter en yngre kontaktperson till en ungdom i 10-årsåldern. Här ser vi gärna att du är en kille, med ansvarskänsla och som kan bli en förebild och trygghet för vår individ.
Tv-spel-, fiske- och elektronikintresse är ett plus men inget krav då det finns fler intressen att utgå ifrån. Önskemål i detta fallet är främst att kunna träffas en vardag på eftermiddagar så har du några timmar över på vardagarna så hör av dig. Körkort meriterande.

Vi söker även en tjej, ung vuxen som är lugn och kan bli en stabil och trygg förebild. Detta i kombination med en uppfinningsrik och lekfull sida. Här är det en fördel om du har ett intresse för film, pyssel och tv-spel som även uppskattar att baka. Körkort meriterande.

Vid intresse kontakta: stina.lindgren_karlsson@ockelbo.se eller via telefon: 070-164 72 81

Vad vi önskar av dig som kontaktperson

För att bli kontaktperson krävs ingen utbildning, du behöver dock vara 18 år eller äldre. Det som är viktigt är att du har ett engagemang och intresse för andra människor, att personkemin fungerar bra samt att du har den tid över som uppdraget kräver. Vi vill se aktuellt utdrag ur belastningsregister och om önskemål att framföra bil finns behöver vi även se körkort. Du får ett arvode och en omkostnadsersättning för ditt uppdrag.