Växelvis fjärrundervisning efter jullovet på Perslundaskolan

Växelvis fjärrundervisning efter jullovet

För årskurs 6, 7 och 8

Elever som går årskurs 6, 7 och 8 inleder vårterminen med en växelvis fjärrundervisning. Detta för att minska risken för smittspridning efter ledigheter.

Veckan innan jullovet fick eleverna inom högstadiet genomföra undervisning hemifrån, alltså via fjärrundervisning. Du kan läsa och se mer om hur det går till här. 

Inför skolstarten den 11 januari har länets kommuner, Länsstyrelsen Gävleborg och Region Gävleborg diskuterat om att ha en gemensam inriktning kring fjärrundervisning för elever i högstadiet efter lovet. Men eftersom smittläget ser annorlunda ut i kommunerna och att det är olika förutsättningar så togs inget gemensamt beslut.

Växelvis fjärrundervisning

På Perslundaskolan har man sedan i höstas haft en egen lösning, där elever som går årskurs 6, 7 och 8 har växelvis fjärrundervisning. Detta väljer man nu att fortsätta med, först och främst till den 24 januari. Anledningen är att man vill minska de sociala kontakterna efter lovet och för att minska smittspridning bland både personal och elever.

Detta gäller i skolorna efter lovet

 

Åbyggeby och Gäveränge:

 • Håller hela verksamheten öppen och får hjälp med bemanning från andra delar inom grundskolan och kommunen vid behov.

Perslunda: 

 • Årskurs 4, 5 och 9 har undervisning på plats på skolan.
 • Årskurs 6, 7 och 8 har ett rullande schema med undervisning på plats två dagar/vecka. Övriga dagar är det fjärrundervisning enligt ordinarie schema. Detaljerad information om klassernas schema kommer inom kort att publiceras på SchoolSoft.

Kosten:

 • För att minska risken för smittspridning i skolmatsalen så har vi utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer fortsatt anpassade rutiner.
 • De elever som har undervisning i hemmet kan, precis som tidigare få lunchlådor från skolan. Mer information kommer via SchoolSoft.

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17