Första spadtaget för padelhall i Ockelbo

Blir en del av Ockelbo idrottsplats

Nu har det första spadtaget för den nya padelhallen på Ockelbo idrottsplats tagits. Hallen ska rymma tre banor och förhoppningen är att den första serven kan slås strax innan jul.

Det är Pernilla Hålén, ägare av Freimans Fastigheter som ska bygga den nya hallen som ska bli 24 gånger 42 meter lång och rymma två dubbelbanor, en singelbana, samt shuffleboard och en golfsimulator.

- Det känns helt fantastiskt, underbart och skitläskigt. Tanken är att det här ska bli en av de arenor som finns på Ockelbo idrottsplats och som ska kunna bidra till att det blir ett allaktivitetscenter. Det kommer bli jättebra för Ockelboborna, inte bara för att det kommer kunna erbjudas möjlighet till motion och aktiviteter, utan även som en plats för umgänge och att skapa nya sociala kontakter, säger Pernilla Hålén.

Samarbete med C24

När hon på torsdagen tog det första symboliska spadtaget gjorde hon det tillsammans med Magnus Svedjebrant, en av delägarna i C24 Byggkompaniet AB - en del av XL-bygg, som tecknat ett samarbetsavtal med Freimans Fastigheter. Det innebär att namnet på padelhallen blir C24 hallen och att föreningen Ockelbo Padelklubb kan starta en kostnadsfri padelskola för barn och ungdomar.

-Det känns positivt att kunna ge någonting tillbaka till orten och bidra till att en nya arena för idrott och hälsa skapas, säger Magnus Svedjebrandt.

Binds samman med Ugglebo Arena

Förhoppningen är att padelhallen ska stå klar innan jul och att man då också kan börja spela. Pernilla Hålén har under en tid fört en dialog med Ockelbo kommun om var padelhallen kunde uppföras. Alternativet blev till slut på IP-området, där Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd ändrade i detaljplanen och upphävde en del av prickmarken, vilket möjliggjorde för att en padelhall och en byggnad för lägerverksamhet kan byggas på området.

Hallen ska stå bredvid Ugglebo Arena och Ockelbo kommun ska bygga en gemensam entré som ska länka samman de två byggnaderna.

- Det har varit en lång process och det är jätteskönt att vi äntligen är igång. Jag tycker att lösningen med att knyta samman padelhallen med Ugglebo Arena blev mycket bättre än vad det var tänkt från början, säger Pernilla Hålén.

skiss på padelhallen

Illustration över padelhall med gemensam entré och Ugglebo arena av Skoogs Arkitekter. Skiss på C24-skylt skapad av Gomorron Reklambyrå.

Intresset för padel är stort

Pernilla Hålén menar att padeln som fått ett stort uppsving under pandemin är på väg till en normalnivå. Hon har träffat många Ockelbobor som reser till Sandviken och Gävle under de kalla månaderna. Föreningen Ockelbo Padelklubb som startade förra sommaren har nu 25 medlemmar och förhoppningen är att man kan växa sig större med hjälp av den nya hallen.

- Vi kommer att ha en liten och mysig hall där man har en närhet till varandra på ett annat sätt än de här gigantiska hallarna som finns på andra orter. Det är jättesvårt att se framför sig hur det kommer se ut när det är klart, men jag är övertygad om att det kommer bli jättebra att kunna spela padel i Ockelbo året runt. Jag ser jättemycket fram emot att få låsa upp dörrarna och välkomna Ockelboborna, säger Pernilla.

padelbanor

Idag finns två utomhusbanor på plats.

2022-05-17