Maria Björklund är ny chef för hemtjänsten

efterträdde Ola Hålén i februari

Efter att ha lämnat Tierps kommun var det dags för Maria Björklund att hitta ett nytt jobb. Valet föll på Ockelbo, där hon nu har efterträtt Ola Hålén. - Det känns jättebra och spännande att jobba i en ny kommun, säger den nya chefen för hemtjänsten.

Erfarenhet av jobb inom vården har Maria Björklund gott om. I början av 90-talet började hon som vårdbiträde och arbetade därefter som undersköterska, biståndshandläggare, verksamhetschef och enhetschef. Innan hon fick tjänsten i Ockelbo så arbetade hon som enhetschef på ett korttidsboende i Tierps kommun. Efter att boendet flyttade ihop med ett annat så fick hon testa sina vingar på annat håll. 

- Jag tycker om att jobba i små kommuner, det är mycket lättare att påverka. Ockelbo är en väldigt fin kommun med mycket vänlighet och kommunikationen fungerar väldigt bra, säger hon.

Vad har du för erfarenhet av Ockelbo sedan tidigare?

- Min styvfar är här i från och han har två bröder som bor här. Annars har jag mest följt med mina barn hit på olika sportevenemang, säger Maria som numera bor i byn Bäck utanför Valbo.

Ska känna sig mer trygga och säkra

Med över 30 års erfarenhet inom vården har Maria Björklund många idéer för att fortsätta utveckla hemtjänsten i Ockelbo.

- Vi ska försöka sätta smågrupper i hemtjänsten som kan fokusera på kontaktmannaskap. För att öka kontinuiteten hos våra brukare ska kontaktmannen finnas med i första hand vid besöken. Sen har jag inte bara ansvar över hemtjänsten, utan även gemensamhetslokalen Soluret. Där tittar vi just nu över hur vi kan jobba tillsammans med de anhöriga och ordna mer aktiviteter, inte bara för de med äldreomsorg utan även personer inom LSS. Sen ska vi jobba mer förebyggande med hjälp av våra trivselvärdar som även arbetar med anhörigstöd och volontärarbete, säger Maria Björklund.

2022-04-13