Dubbelfoto. Bild på Entrén till Kanalen och bild på tre gäster

Nu har gemensamheten öppnat upp dörrarna

Ny träffpunkt för personer inom LSS, socialpsykiatri eller med psykisk ohälsa

Nu har Gemensamheten öppnats. Den nya träffpunkten riktar sig till den som tillhör LSS, socialpsykiatrin eller har någon form av psykisk ohälsa, där man kan träffa nya vänner, fika och umgås.

- Vi såg att det fanns ett stort behov för de här människorna att träffa andra, speciellt efter att pandemirestriktionerna har släppts. Hit kan man komma oanmäld och umgås med andra och bara vara, säger Stina Lindgren Karlsson som arbetar som stödpedagog i Ockelbo kommun.

Det var efter att riksförbundet FUB kom in med en skrivelse till kommunen om att det fanns behov för gemensamma träffpunkter som arbetet tog fart. Stina Lindgren Karlsson med sina kollegor inom LSS startade en projektgrupp och startade Gemensamheten, som är till för alla över 18 år som tillhör LSS, socialpsykiatrin eller lider av psykisk ohälsa och är boende i kommunen. 

Så tyckte besökarna om Gemensamheten

Gemensamheten som ligger i daglig verksamhets lokal Kanalen, öppnades den 28 maj, men redan den 21 maj hölls ett öppet hus som besöktes av tio personer. Så här tyckte några av gästerna:

- Jag uppskattar att man inte behöver känna pressen med att anmäla sig, och att man bara kan pipa förbi, sa en av besökarna.

- Det var roligt att Kuxabladet kom hit och tog kort, sa Maria.

- Gott med korv och kaffe, flikade Ola in.

Besökare under öppet hus

På bild under öppet hus: Vänster bild - Linda Gustafsson Gärdesgården, Linda Danbrink, bitr enhetschef inom LSS och socialpsykiatri och Yvonne. Höger bild - Maria, Ola, Marie-Therese.

Gemensamheten kommer alltid bemannas av personal som är känd för målgruppen, och besökarna är fria att ta med sig personal, assistent eller någon annan anhörig.

- Det finns ju flera andra aktiviteter för de här personerna såsom basket och kör, men vissa kanske inte har det intresset och då är det här ett bra alternativ. Vi kommer tillsammans med besökarna hitta på olika aktiviteter, så det känns jättekul! säger Stina.

Öppettider för Gemensamheten

  • Måndagar: 17:00-21:00
  • Onsdagar: 17:00-21:00
  • Lördagar: 12:00-18:00

Plats: Kanalen (som ligger intill entrén till Gläntan), Sjöängsvägen 33.

2022-06-03