Peter Thun och Maja Danbrink framför sina nya lokaler

Nya aktörer flyttar in i gallerian!

Två flyttar ut - två flyttar in

Nu blir det förändringar i gallerian i Centrumhuset. Ockelbo Beauty and Wellness och Hårcentrum lämnar sina lokaler och ersätts av Thuns Rehab och bemanningsföretaget EnRival. 

Peter Thun lämnade Ockelbo år 1993 för Italien där han mestadels jobbade med idrottsproffs. Sen två år är han tillbaka i sin hemkommun och öppnar nu sin egen verksamhet i gallerian. Thuns Rehab som företaget heter har sitt fokus på idrottsskador, rehab och massage.

- Egentligen borde jag öppna i Sandviken och Gävle, marknaden är bättre, men jag har alltid retat mig på att vi i Ockelbo alltid behöver åka till stan för att få något gjort och det accepterar jag inte längre. Nu får stadsborna komma hit i stället, säger Peter Thun som om ett par månader ska öppna i sina nya lokaler.

Peters har ett rum inne i Ockelbo Beauty And Wellness lokaler, men ska nu ta över Hårcentrums del. Där kommer han öppna för tre behandlingsrum. Två utrustade för idrottsskador och ett för vanlig massage och skönhetsbehandlingar. Han jobbar efter sitt eget koncept Swedness och till sin hjälp har en maskin som är tillverkad i Italien.

- Den här maskinen är unik och tillverkades i Spanien för att behandla fotbollsproffs för 30 år sedan, sen har italienarna tagit över utvecklingen. Den speedar upp vår självläkning och fungerar som en induktionshäll, där kroppen är själva kastrullen eller stekpannan. Folk kommer hit från Stockholm för att bli behandlade, säger han och tillägger att om allt går som det ska så blir det en invigning i början av mars.

Peter Thun tar snart över Hårcentrums lokal

Här står Peter Thun framför hårcentrum vars lokal han snart tar över.

En privat arbetsförmedling

Ockelbo Beauty And Wellness som flyttar ut den sista mars kommer lämna sin lokal till EnRival AB som är ett auktoriserat bemannings och omställningsföretag. De öppnar i i februari och kommer till början ha ett rum inne i skönhetssalongen.

- Det är lättast att förklara som att vi är en privat arbetsförmedling! Vi kommer stötta och vara Arbetsförmedlingens förlängda arm i Ockelbo, säger Ronnie Hammarstedt från EnRival.

År 2019 och 2020 lade Arbetsförmedlingen en stor andel kontor runt om i Sverige, något som även påverkade Ockelbo kommun. Planen är att den nya privata arbetsförmedlingen öppnar i februari.

- Det är ingen som riktigt våga satsa på småorter så som vi har gjort. Nu försöker vi växa och vi hoppas på ett gott samarbete med kommunen men såklart också med alla arbetsgivare i Ockelbo, stora som små, säger Ronnie.

Flyttar efter 33 år i gallerian

Maja Danbrink flyttade från Stockholm och köpte en salong inne i gallerian år 1989. Med sitt Hårcentrum har hon sett butiker och verksamheter komma och gå. 

- Här har funnits blomsteraffär, guldsmed, Café Trillin, presentbutiker, naglar och fotvård. Men det känns jättebra att flytta ut härifrån efter 33 år, säger Maja.

Det blir däremot inte lika lång flytt den här gången som det blev 1989. Tvärs över gatan till det rosa huset där OP-assistans haft sina lokaler, bredvid optikern.

- Det ska bli kul att få se vad som händer på vårt nybyggda torg och komma ut i dagsljus. Bara det att ha en egen entré med skyltfönster. Nu kommer vi kunna vara en del av utemiljön när det är eventkvällar såsom halloween och julskyltningen, det ska bli trevligt, säger Maja Danbrink som öppnar på nytt den 30 januari.

maja danbrink framför nya lokalen

Maja Danbrink och Hårcentrum öppnar upp portarna den 30 januari. Adressen är Södra Åsgatan 7A.

2023-01-17