Gör som barnen - Håll Sverige Rent!

Gör som barnen - Håll Sverige Rent!

Förskolan Lilla Jag ställer upp på skräpplockardagarna

Liva, 3, Anton, 4, Majken, 2, Manda, 2 och Ruben, 6, är bara några av alla förskole- och skolbarn som kommer att göra rent och fint i Ockelbo den närmaste veckan.
Du kan också hjälpa till!

Håll Sverige Rent är en stiftelse som återkommande arrangerar skräpplockardagar i hela landet. I år har Ockelbo kommun också anmält sig, vilket betyder att man tar emot anmälningar och delar ut sopsäckar och skräppåsar till alla som vill vara med.
Skräpplockardagarna pågår egentligen hela våren fram till Världsmiljödagen 5 juni, men i Ockelbo sker de flesta aktiviteter under vecka 17.

Det är ett bra tillfälle för skolor och förskolor att arbeta pedagogiskt med nedskräpning, återvinning och konsumtion. På förskolan Lilla Jag i Ockelbo har man till exempel tagit hem ett spel, ett memory med sopsortering som tema, för att lära sig mer på ett roligt sätt.
Förutom förskolan Lilla Jag har också Stenhuggarens förskola, Svalans förskola och Gäveränge skola bestämt sig för att vara med och plocka skräp.

Alla behövs, så anmäl dig du också, och ta med din skola, ditt företag, din förening, din familj eller dina grannar. Och om du undrar… tjänstemännen på bygg- och miljöförvaltningen kommer också att vara med och städa!

På hsr.se, som är Håll Sverige Rents hemsida, kan du läsa mer om skräpplockardagarna och anmäla er. Där kan ni också beställa memoryspelet, tävla med er bästa skräpplockarbild, eller ladda ned diplom.

Kontaktpersoner på Ockelbo kommun är Sanna Lindqvist, sanna.lindqvist@ockelbo.se, tel 0297-551 17 och Monica Claesson, monica.claesson@ockelbo.se tel 0297-555 58.

av Elina Sorri
2015-04-15


Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

VI FÖRKLARAR

Här kan du läsa mer om Ockelbo kommun och skräpplockardagarna. 

Här kan du anmäla dig direkt.