Idrottskul med Linus Andersson

Kom och prova något nytt!

Linus fixar Idrottskul för elever i åk 4-6

Vill du hålla på med någon idrott, men vet inte riktigt vad?
Går du i fjärde, femte eller sjätte klass kan du testa olika sporter på Idrottskul, i Kuxahallen på måndagar och Åbyggeby Landsbygdscenter på onsdagar.

(På bilden från vänster: Hjalmar Nyholm, John McEster, Isac Andersson och Herman Nyholm provar golf på Idrottskul i Kuxahallen.)

Idrottskul är ett arrangemang som kommer från SISU, idrottsrörelsens eget studieförbund.
På SISU Gästrikland jobbar idrottskonsulenten Hasse Bergman. Han undrade om Ockelbo, med SISU:s hjälp, ville locka mellanstadielever från dataskärmarna och få dem intresserade av lite annat på fritiden också.  

Efter några möten mellan SISU, Föreningsalliansen i Ockelbo och Ockelbo kommun kom man överens om hur det skulle gå till.
Linus Andersson, innebandyledare i Åmot, fick frågan om han ville leda projektet. SISU betalade och kommunen lovade upplåta idrottshallarna.
”Det är för alla i årskurserna 4 till 6, men de vi allra helst vill nå är de som inte idrottar alls. Samtidigt får föreningarna en chans att visa upp sig”, säger Linus.

Linus har hittat på allt möjligt kul sedan starten i höstas. Barnen har fått prova på allt från bågskytte till parkour; den relativt nya sporten där man tränar styrka, smidighet och spänst för att ta sig över olika slags hinder.
Den här måndagen har Micke Söderlund från Högbo golfklubb bjudits in. Han har riggat upp för lite golfträning i Kuxahallen.
Under tjejernas timme kommer det tyvärr ingen, men när det blir dags för killarna är det sju stycken som ställer upp sig för instruktioner.

Till vänster: Isac Andersson och John McEster testar svingen. Till höger: golfinstruktören Micke Söderlund. 

Några går en puttrunda, och de andra försöker pricka ”green” med riktiga svingar. Golfbollarna är utbytta mot innebandybollar för att de inte ska tjonga in i väggen eller göra någon illa.
”Vi ska försöka ordna så att de får prova utomhus också när det blir säsong”, säger Micke Söderlund.

av Elina Sorri
2015-04-02

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

VI FÖRKLARAR

Här är tider och platser för Idrottskul (ej annandag påsk):

Kuxahallen:
Måndag 14.45-15.45 (tjejer)
Måndag 15.45-16.45 (killar)

Åbyggeby Landsbygdscenter:
Onsdag 14-15