Ockelbo bra på facebook

Tack för att ni finns!

Ockelbo kommuns facebookanvändare bland de mest engagerade i landet

Kommunikationsbyrån Kreafon håller koll på hur kommunernas facebooksidor används.
I deras senaste rapport placeras Ockelbo mycket högt på flera av rankinglistorna.
Högst landar kommunens facebookanvändare när det gäller visat engagemang.
Där ligger Ockelbo på 5:e plats av 210 kommuner.

Kreafon har undersökt hur kommunernas facebook-sidor används.
Den senaste mätningen från 7-8 januari i år, visar att Ockelbo kommun har en mycket hög andel ”följare” i förhållande till invånarantalet i kommunen - 16,39 procent.
Det placerade Ockelbo på 18:e plats i landet. Sedan dess har andelen ökat till 20 procent.
När det gäller hur engagerade följarna är, genom så kallade gilla-klickningar, kommentarer och hur man delar informationen vidare till sina egna facebook-vänner, ligger Ockelbo ännu högre, på 5:e plats i landet.

2009 startades den första kommunala facebooksidan, i Hässleholm. Sedan dess har över 200 kommuner (72 procent) startat en övergripande facebooksida.
Ockelbo kommun påbörjade sitt konto 2013, till en början med ett mer turistinriktat innehåll.
Sedan hösten 2014 har kommunen satsat på att intensifiera och bredda utbudet av nyheter och information både på sin websida ockelbo.se, och på facebook-sidan ”Ockelbo – plats att växa”, med samhällsinformation, evenemang, nyheter, personporträtt och mycket annat.

Det har facebook-användarna uppskattat. Sedan oktober har kommunens ”följare” ökat från cirka 400 till, just nu, 1 170 personer. De har ”gillat” sidan och gett sitt medgivande till att löpande få sidans uppdateringar i sitt eget facebook-flöde.

Värt att notera är att man inte behöver ha ett eget facebook-konto för att klicka in sig och läsa nyheter och information. Den är öppen för alla som gör en nätsökning på ”Ockelbo – Plats att växa”.

av Elina Sorri
2015-04-01

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17