Skänk överblivna idrottsprylar till Sportoteket!

Skänk överblivna idrottsprylar till Sportoteket!

Kommunen öppnar gratis utlåning av begagnad utrustning

Har du gamla hockeybenskydd, fotbollsskor, tennisracketar eller ridhjälmar som inte längre används liggande hemma?
Du får gärna skänka dem till Sportoteket, det nya lånebiblioteket för idrottsutrustning, som ska öppna i Ockelbo 1 februari!

Den 1 februari 2016 öppnar kommunen ett Sportotek på Gläntan i Ockelbo. Det blir som ett lånebibliotek med idrottsprylar, där alla som inte har egen utrustning ska kunna låna begagnade fotbollsskor, skridskor, tennisracketar, basketbollar, skidor, innebandyklubbor, ridhjälmar med mera.
Det kommer att vara gratis och öppet för alla.

Thomas Forsberg är projektledare för Sportoteket. Han hoppas att kommuninvånarna har riktigt mycket idrottsgrejer på vindar och i förråd, som de vill skänka till lagret för utlåning.
”Målet är att fler ska få möjlighet att idrotta, eller åtminstone prova på, oavsett ekonomiska förutsättningar”, säger Thomas som gärna ser att utbudet blir så brett som möjligt.

Kommer du på att du till exempel vill prova på att åka skridskor fast du inte har några, eller vill delta i en kompismatch i innebandy men saknar klubba, så går du helt enkelt till Gläntan och kollar om det finns rätt saker att låna.
”Det kommer att vara helt gratis. Vi kommer överens om utlåningstiden och så får man lämna telefonnummer eller mejladress”, förklarar Thomas Forsberg.
”Man har testat det här och fått igång liknande verksamheter på flera orter i landet. I Luleå har man till och med fyra filialer på olika platser i kommunen där behovet är som störst.”

Men som sagt, först måste lagret byggas upp.
Så har du idrottsutrustning därhemma i funktionsdugligt skick, men som inte längre används: Skänk det till Sportoteket så kan det lånas ut till andra!

Här lämnar du in utrustningen (OBS! EJ KLÄDER!):
Mötesplatsen Gläntan, Sjöängsvägen 35, måndag-fredag kl 9-15 (lunchstängt 12-13).

Fler frågor?
Kontakta Thomas Forsberg, på tel 070-414 14 02 eller mejla thomas.forsberg@ockelbo.se.
Projektet drivs av AME/Integration, men Sportoteket är öppet för alla oavsett ålder eller härkomst.

av Elina Sorri
2015-12-09

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17