Bysjöstrand firade med hattparad och bubbel

Bysjöstrand firade med hattparad och bubbel

Förrådet på äldreboendets innergård har blivit ett ljust uterum

På fredagen var äldreboendet Bysjöstrands damer och herrar i Ockelbo lite stiligare än vanligt.
Den årliga hattparaden firades med stråhattar, filthattar, smyckade kepsar – och en i skimrande guld.
Samtidigt passade man på att inviga ett nytt uterum på innergården med bubbel och snacks.

Göran Rosén och Mona Olofsson kom ut på gården och tog sig en titt på lusthuset. Astrid Branelius njöt av festligheterna. Bernt Samuelssons Barcelona-hatt var en av favoriterna till segern i hattparaden. På bilden i topp av sidan: Gertrud Larsson som klädde så väl i dagens rödaste hatt.

Den som inte hade någon egen hatt fick låna från hattbordet utanför samlingssalen på Bysjöstrand; där låg det hattar av alla slag.
Astrid Branelius hade en stilren vit hatt prydd med röd scarf, Ingegerd Olsson körde med stråhatt av elegantare slag, och Mona Olofsson tjuvstartade firandet av nationaldagen med en svensk flagga i sin.


Rut Hellberg vann juryns gillande för sin breda stråhatt som spred semesterkänsla. Viola Perssons hatt täckt med guldpaljetter drog verkligen blickarna till sig, Ulla Hammarströms var mer sober med en vacker brosch som prydnad. Solveig Lundqvist tog ton vid mikrofonen under allsången och ledde "Blåsippan ute i backarna står". En blomma var allt som behövdes för att förvandla Olof Muréns keps till en festfin huvudbonad.

Efter kaffestund och allsång, ledd av äldreboendets enhetschef Lotta Kling, rullades alla för egen hand eller med lite hjälp ut på innergården, där ett nytt uterum väntade på att invigas.
Uterummet har tidigare varit ett mörkt förråd; men nu har kommunens arbetsmarknadsenhet förvandlat det till ett luftigt uterum med spröjsade fönster och ljusa väggar.
”Nu är det bara att bjuda hit era anhöriga på fest, en skål för vårt fina lusthus!”, utropade Lotta och glasen höjdes i luften.  


Lotta Kling, enhetschef för Bysjöstrand, bjuder Aina Gunnarsson på bubbel inför invigningen av det nya uterummet på innergården. 

Ett tag verkade det som om Bysjöstrand skulle ha ännu en sak att fira den här dagen; det var planerat att de efterlängtade fåren skulle återvända till sitt sommarbete i hagen vid äldreboendet.
Det har dock skjutits upp ett par dagar, men på måndag är det dags! 

av Elina Sorri
2015-06-05 

Festdrycken slogs upp inne i det nya lusthuset, och alla fick ta sig en titt, här Ingegerd Olsson som får hjälp genom dörren av Lena Ehn. Gun Persson, i svart hatt med lila utsmyckning, bjuds på snacks. 

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17