Nya bostäder i gamla pingstkyrkan

Nya bostäder i gamla pingstkyrkan

Entreprenörer i Ockelbo bygger ett tiotal lägenheter

Minst åtta nya lägenheter beräknas stå färdiga i gamla Filadelfiahuset på Norra Åsgatan i Ockelbo under nästa år.
Roger Nilsson, Daniel Nilsson och Thomas Blom har köpt fastigheten tillsammans och satsar stort på renovering och ombyggnad.

”I sommar river vi invändigt och hoppas komma igång med snickrandet till vintern”, säger Thomas Blom som driver företaget Thomas Blom Bygg AB.
Hans kompanjoner i projektet kommer från Rodab Plåtslageri AB; bröderna Roger och Daniel Nilsson.
”Vi har jobbat mycket tillsammans och för varandra tidigare, så det känns helt naturligt att gå ihop om det här”, säger Daniel. 

Huset är uppfört under 1800-talet, men har byggts om i olika omgångar.
”Det är ett lämpligt objekt att göra till bostadshus. Stommen och källaren är friska och det finns fjärrvärme, el och vatten indraget. Plus att ingen bor här under byggtiden”, påpekar Thomas Blom.
Man tänker sig fyra lägenheter, tvårummare på cirka 55 kvadrat, på varje våning, med tillhörande uteplatser på bottenvåningen och balkonger på övervåningen.

Invändigt är det högt i tak och lägenheterna på övervåningen har chans att få rejäla och fina takbjälkar synliga under innertaket. Vad det blir av källaren återstår att se; just nu finns där bland annat en samlingslokal med köksdel. 
Utöver de åtta lägenheterna i det befintliga huset vill de gärna bygga ut för fler lägenheter på baksidan.
”Vi har gjort ritningar som vi hoppas få beviljade, annars får vi anpassa oss allt eftersom och göra ändringar”, säger Daniel Nilsson.

Intresset för lägenheterna är stort, många har redan frågat om de får flytta in när det blir klart, men killarna har inte skapat något kösystem eller organiserat formerna för uthyrning än.
”Vi vet ju inte ens hur lägenheterna kommer att se ut i slutänden, så vi lovar inte ut några bostäder i nuläget”, förklarar Thomas.

Med köpet av fastigheten följde även ett bolag; Tidernas Hus i Ockelbo AB.
”Det syftar på Tidernas väg, som 272:an kallas”, förklarar Thomas Blom och antyder att det vore roligt att följa konceptet och fortsätta göra lägenheter av fler fastigheter – eller kanske rentav bygga nytt - längs vägen genom centrum.
”Men nu tar vi det här först, vi är ruskigt ivriga att sätta igång”, ler Thomas.

av Elina Sorri
2015-06-26

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17