Så firades Förskolans dag i Lingbo

Så firades Förskolans dag i Lingbo

Cupcakes, plakat, sång och korv till alla

På torsdagen 21 maj uppmärksammades Förskolans dag i hela landet.
Ockelbo kommuns förskolor firade på lite olika sätt. I Lingbo bakade man cupcakes och tänkte ut vad som är bra med förskolan.

Efter dagens slut hade Lingbo-barnens närmaste familjer bjudits in till sånguppträdande och grillning ute på gården.
I gräset hade man stuckit ned färgglada plakat; ett med bilder från dagens bak, ett där barnen fått säga vad de gillar med förskolan, ett med förskolans viktigaste pedagogiska uppgift (”att lägga grunden för ett livslångt lärande”), och ett med lekens alla fördelar.”Roliga spel”, ”många att leka med”, ”gå på utflykt, ”läsa böcker”, ”lära sig att klä på sig själv”, ”fruktsamling”, var några saker som barnen gillar extra mycket med att gå på förskolan.
”Sjunga sånger” stod också med och det gjorde barnen för sina familjer på gården, allt från ”Björnen sover” till Sven-Ingvars slagdänga ”Sommar och sol”.

6-åringarna uppvaktades därefter med presenter och känslosamt kramkalas, eftersom de ska lämna Lingbo förskola och börja förskoleklass i Ockelbo.
Och så blev det förstås grillning av korv och hamburgare, och en massa mera lek. 

av Elina Sorri
2015-05-22  

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

VI FÖRKLARAR

Förskolans dag firas tredje torsdagen i maj varje år sedan 1984 för att synliggöra förskolans verksamheter.
I samband med Förskolans dag förra året, och under valrörelsen, samlade Lärarförbundet in namnunderskrifter för bland annat minskade barngrupper. I mars 2015 fick Skolverket i uppdrag av regeringen att ta fram riktlinjer för hur man ska minska barngrupperna i förskolan.