Isabella Rossellinis program i Ockelbo

Isabella Rossellini visar film på Bysjöstrand

Firar Ingrid Bergmans 100 år i samarbete med Wij Trädgårdar

Isabella Rossellini är klar för ett fyra dagar långt besök på Wij Trädgårdar och i Ockelbo i augusti.
Besöket sammanfaller med firandet av hennes mors, filmikonen Ingrid Bergmans, 100-årsjubileum.
Isabella ska bland annat spela teater i Wij Valsverk, visa film på äldreboendet Bysjöstrand och presentera ”Casablanca” som drive in-bio vid Wij Herrgård.

Den svensk-italienska skådespelerskan och tidigare stjärnmodellen Isabella Rossellini kommer till Ockelbo på ett fyra dagar långt besök i sommar. Hon är personlig vän med trädgårdsmästaren Lars Krantz på Wij Trädgårdar, och har själv bett att få besöka Wij, och Ockelbo.

Vänskapen grundar sig i hans tid på Rosendahls trädgård på Djurgården i Stockholm, där lanseringen av hennes eget parfymmärke ägde rum för 20 år sedan. De blev goda vänner och senast i oktober besökte Lars Isabella på Long Island i utanför New York, där hon vill ha hjälp med att anlägga en klimatsmart och hållbar farm. Det var i samband med det superstjärnan bad att få komma till Ockelbo och Wij Trädgårdar för inspiration.

Isabella Rossellini vistas i Ockelbo 20-23 augusti. Besöket sammanfaller med firandet av filmstjärnan Ingrid Bergmans 100-årsjubileum. I samarbete med Wij Trädgårdar arrangeras flera programpunkter med anknytning till jubileet:

Torsdagen 20 augusti släpper Postverket ett jubileumsfrimärke till Ingrid Bergmans ära, och avtäckningen kommer att ske av Isabella Rossellini på Wij Trädgårdar i Ockelbo.

Fredag 21 augusti guidas Isabella Rossellini runt i besöksparken, och på kvällen visar hon sin föreställning ”Green Porno” i Wij Valsverk. Föreställningen framförs också i Paris och London under Europa-besöket.

På lördagen 22 augusti firas både Ingrid Bergmans 100-årsjubileum, och Rio Bios eget 100-årsjubileum, med en filmfestival i Ockelbo. På estraden medverkar även Stig Björkman, regissör och Ingrid Bergman-kännare, i ett samtal med Isabella kring filmstjärnans produktion. Den här dagen kommer även äldreboendet Bysjöstrand att få besök av Isabella och förevisas en Ingrid Bergman-film. Lördagen sammanfaller med cruising i Ockelbo, och på kvällen öppnas herrgårdsparken för drive in-bio med visning av klassikern ”Casablanca”. Även här deltar Isabella Rossellini med en introduktion.

På söndagen reser Isabella Rossellini till Stockholm för att träffa familj och vänner, och på måndagen närvarar hon vid en jubileumsgala för Ingrid Bergman på Dramaten. 

Helgen därpå har en långfilmsdokumentär om Ingrid Bergman premiär, däribland på Rio Bio i Ockelbo. Filmen är producerad av Stina Gardell och regisserad av Stig Björkman.

av Elina Sorri
2015-03-16 

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17