1 april 2016 går bygg- och miljöfrågorna till Sandviken

1 april 2016 går bygg- och miljöfrågorna till Sandviken

Gemensamma förvaltningen får chef från Tierp

Samtliga tre kommuner, Ockelbo, Hofors och Sandviken, har fattat sina slutgiltiga beslut om att ingå i den gemensamma nämnden för bygg- och miljöfrågor: Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd.
En ny chef för den sammanslagna förvaltningen har anställts; Maria Wikström, som i dag är bygg- och miljöchef i Tierps kommun.

Från början var det meningen att den nya förvaltningen och nämnden skulle verka från årsskiftet. Men eftersom det politiska beslutet i Hofors drog ut något på tiden, och för att den komplexa sammanslagningen inte ska stressas fram, föreslås 1 april 2016 som startdatum för verksamheten.
En av många frågor som ska klargöras dessförinnan är formerna för fortsatt lokal närvaro av handläggare i Hofors och Ockelbo.

Chef för den nya förvaltningen blir Maria Wikström, nu bygg- och miljöchef i Tierp. Hon tillträder 12 oktober med placering i stadshuset i Sandviken. Maria Wikström har bland annat jobbat med avfalls- och miljöfrågor på Gästrike Återvinnare och varit miljöchef i Landstinget Gävleborg.

Charlotta Ryd, som varit bygg- och miljöchef i Ockelbo, blir 1 december chef för miljöenheten på Länsstyrelsen Gävleborg.

av Elina Sorri
2015-09-03

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

LÄS OCKSÅ

Här kan du läsa mer om planerna för Sandviken, Hofors och Ockelbos gemensamma samhällsbyggnadsnämnd. (Artikel från 17 april 2015)