Vandrarhemmets nya ägare nöjda med starten

Vandrarhemmets nya ägare nöjda med starten

Fullbelagt i augusti - och i vinter blir det renovering

Under sommaren tog Ockelbo-paret Jessica Edman och Tommy Hillgren över vandrarhemmet mitt i Ockelbo.
Och de har fått en smakstart, med full beläggning i augusti.
”Det är många fler gäster som kommer till Ockelbo för Wij Trädgårdar än vi trodde”, säger Tommy Hillgren efter sin första sommar på vandrarhemmet.

Även om många kommer för Wij, eller för att känna stämningen i prins Daniels uppväxtort, är det ett stort spektra av andra gäster som också hittar till Ockelbos vandrarhem.
”Vi har haft italienska och tyska turister och en del arbetare från olika länder, men även många svenskar åker runt och semestrar på vandrarhem som ett sätt att se sig om i landet”, säger Jessica Edman.

Det är Jessica som sköter de dagliga bestyren på vandrarhemmet, som har sju rum, och totalt 24 bäddar. Det populäraste, med fyra bäddar, har en stor balkong mot Bysjön.
Huset, som har anor från 1700-talet, tjänstgjorde som prästgård fram till 1974, och därefter som både socialkontor, bibliotek, fritidshem, redaktion och basketkansli, innan Airi Östman från Norrtälje kom till Ockelbo och förverkligade sin dröm om ett pensionat.

André van Kuijeren med familj drev vandrarhemmet från 2007. 2013 lade familjen ut fastigheten till försäljning eftersom de kände sig beredda att byta inriktning i livet.
Men det skulle dröja nästan två år innan de hittade rätt köpare. Deras krav var att efterföljarna skulle vara motiverade att driva vandrarhemmet vidare - och det är Jessica och Tommy.

Hela gården har mycket charm och potential för den som har lite tid och kraft över. Under vintern kommer av naturliga skäl färre gäster, och då ser Tommy fram emot att kunna göra lite enklare renoveringar.
”Vi vill gärna fräscha upp lite; tapetsera, byta duschkabiner och lite sånt, höja standarden en aning”, säger han.

Paret har planer för trädgården också, men känner att det är lite för tidigt att presentera sina idéer.
”Utemiljön är jättefin så det är klart att man vill använda den på ett bra sätt också. Vi kommer att göra i ordning så bra vi kan för våra gäster”, säger Tommy Hillgren.

av Elina Sorri
2015-09-04

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17