Fyra av nio tomter på Äppelbacken redan sålda

Fyra av nio tomter på Äppelbacken redan sålda

Tre av hushållen bosättare från Gävle och Stockholm

Fyra av de nio tomterna som bjudits ut till försäljning i det nya bostadsområdet Äppelbacken i Ockelbo är nu sålda.
Tre av de fyra hushållen är inflyttare från Gävle och Stockholm.

I början av maj sattes markarbetena på Äppelbacken igång, och till mitten av juli ombads spekulanter att anmäla sitt intresse för tomterna till utgångspriset på 390 000 kronor.
Nu har fyra avtal skrivits, för tre av tomterna närmast sjön, och för en tomt på norra sidan om den väg som dras genom området.
”Det är oerhört glädjande att vi kunnat skapa ett lockande bostadsområde som även attraherar inflyttare från andra orter. Vi växer och här ser vi att det finns en vilja att satsa och investera i en framtid i Ockelbo”, säger kommunstyrelsens ordförande Magnus Jonsson (S).

Jan Bohman och Gustav Björkman, mäklare på Fastighetsbyrån i Ockelbo, har fått stor respons på objekten.
”Det blev som väntat tomterna närmast sjön som spekulanterna sett som de mest attraktiva och som lett till budgivning”, säger Jan Bohman.
Jan Bohman har fortsatt kontakt med ytterligare intressenter och tar det för sannolikt att fler tomter hittar sina bosättare under hösten.Nu förbereds det för vatten och avlopp, el och fiber samt gatubelysningen på Äppelbacken. I slutet av september får områdets fyra första bosättare tillgång till sin mark. Mäklaren Jan Bohman på Fastighetsbyrån har ytterligare intressenter till de totalt nio tomterna. 

Gittan Vagerstam från Gävle är en av dem som ska bygga nytt hus på Äppelbacken och flytta till Ockelbo. Hon har nyligen figurerat i ett reportage i Gefle Dagblad eftersom hennes stora och originella hus i Bomhus är ute till försäljning och blivit ett av de mest klickade på Hemnet.
Gittan Vagerstam har dotter, svärson och barnbarn i Ockelbo och har besökt orten många gånger.
”Jag ser en härlig gemenskap i Ockelbo och tycker att samhället är väldigt öppet. Det är mysigt, trevligt och enkelt att umgås med andra”, säger Gittan.

Gittan Vagerstam var främst intresserad av den mest attraktiva tomten, men tyckte att den blev lite för dyr och hoppade av budgivningen.
”Jag gav upp lite och var på väg att stoppa försäljningen av mitt eget hus. Men min svärson ringde och övertalade mig att komma och titta på en av de andra tomterna i stället, och för tre veckor sedan bestämde jag mig”, berättar hon.
Den 30 september kommer Gittan Vagerstam att få tillträde till sin nya tomt på Äppelbacken.
”Jag har läst gestaltningsprogrammet för området och tycker att man uttrycker kloka tankar där. Jag kommer inte att bygga så stort, men modernt.” 

av Elina Sorri
2016-08-18

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

För mer information kring försäljningen av tomterna, kontakta Jan Bohman, Fastighetsbyrån, tel 070-297 97 40, 026-24 99 57 eller e-post jan.bohman@fastighetsbyran.se.