Simhallen i Ockelbo renoveras

Simhallen i Ockelbo renoveras

Säsongsöppnar 1 oktober med nya duschutrymmen och ny rening

Just nu pågår renovering av simhallen i Ockelbo.
Därför skjuts höstens säsongsöppning fram till 1 oktober.

I damernas duschutrymme är plattsättaren Filip Parkman (bilden ovan) i full färd med att foga samman de ljusgrå klinkerplattorna till varandra.
Väggarna täcks av nytt, vitt kakel, och där de nya duscharna ska sättas upp löper fyra smala rader av mörkgrått kakel från golv till tak.
Även omklädningsrummen får nya ytskikt: golv, väggar och en ny sockel. Klädskåpen ska dock inte bytas ut, de får tjäna badgästerna ett tag till.

Förutom ytskikten i hygienutrymmena ska även systemet för rening av bubbelpoolen bytas ut, mot rening med hjälp av UV-ljus, vilket minskar behovet av klor.
”Det var tungt förra året, då vi tvingades stänga poolen åtskilliga gånger. Det problemet löser vi nu”, säger Ockelbo kommuns fritidsintendent Håkan Alkberg.
För säkerhets skull har även en beredningsbassäng som ingår i reningsanläggningen ytbehandlats, för att eliminera misstanken om att eventuella föroreningar kan härstamma härifrån.

Till vänster: Herrarnas omklädningsrum fräschas upp. Till höger: En beredningsbassäng i reningsanläggningen har fått nytt ytskikt. 

Simhallen i Ockelbo byggdes 1986 och flera tidigare inspektioner har påvisat mögeltillväxt och brister i delar av reningen.
I februari i år satte bygg- och miljönämnden i Ockelbo ned foten och fastslog ett vite på 400 000 kronor om bristerna inte åtgärdats innan 31 augusti 2017.
”Vi tar det i två etapper, hygienutrymmena i år och golven i själva simhallen nästa år. Vi ska även bygga om receptionen”, säger Håkan Alkberg.

Den andra etappen av renoveringen - ytskikten i själva simhallen - genomförs under sommaren 2017. 

Det är Ockelbogårdar som äger fastigheten som simhallen inryms i, medan Ockelbo kommun hyr lokalerna genom utbildnings- och kulturnämnden.
Enligt Miljöbalken är det dock verksamhetsutövaren, det vill säga Ockelbo kommun, som har ansvaret att vidta de åtgärder som krävs.

av Elina Sorri
2016-08-16 

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17