Ny satsning på ungdomar i Ockelbo

Ny satsning på ungdomar i Ockelbo

Fredagsöppet i Kuxahallen och lördagsöppet på Ungdomsgården

Ungdomar i Ockelbo har ingenstans att gå under sena fredag- och lördagkvällar.
Nu vill Hanna Norling, föreståndare på ABF:s ungdomsgård UG, och Thomas Forsberg, föreningssamordnare på Ockelbo kommuns integrationsenhet, ändra på det.
”Kuxahallen och Ungdomsgården kommer att ha extra öppet i december”, berättar Thomas Forsberg.

Thomas Forsberg och Hanna Norling hade båda på varsitt håll förstått att det blivit stökigare bland ungdomar som är ute på kvällarna.
”Vi har funderat tillsammans och helt enkelt konstaterat att det inte finns något ställe för dem att gå till på helgerna, framför allt lördagkvällar”, säger Thomas.
Han bjöd in Ockelbos föreningar till en träff med Sandvikens IF, som berättade hur man jobbar med Framsteget, ett lyckat initiativ till att aktivera och integrera ungdomar i Sandviken som riskerar att hamna i utanförskap.

Fredagkvällarna 9 och 16 december kommer Kuxahallen i Ockelbo att hållas öppen kl 21-01, för spontanidrott i sporthallen, och andra aktiviteter i A-lokalen och det öppna kaféet på gatuplan.
Lördagkvällarna 10 och 17 december kommer Ungdomsgården att ha öppet kl 20-00.
Ungdomar från 13 år (åk 7) och uppåt är välkomna.

Zumba och VR-film blir ett par av flera aktiviteter under december. 

Det fyra helgkvällarna i december genomförs till en början på prov, för att se om det finns ett intresse bland ungdomarna.
”Efter det gör vi en utvärdering om det blivit en hit eller ett fiasko. Vi hoppas att många ungdomar kommer så att vi samtidigt får höra deras egna tankar och önskemål kring vad de vill göra framöver”, säger Thomas Forsberg.
”Vi välkomnar också Föräldrar på byn att vara med, både vid Kuxahallen och Ungdomsgården vid de här tillfällena”, poängterar Thomas Forsberg.

av Elina Sorri
2016-12-06 

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

MER INFORMATION

För tider och program klicka här på ”Ung i Ockelbo” eller se Perslundaskolans informationstavlor.