4,5 miljoner till kombihallen från Arvsfonden

4,5 miljoner till kombihallen från Arvsfonden

Ockelbo Hockey Club: "En stor pusselbit har lagts på plats"

Ockelbo Hockey Club och Ockelbo kommun kan andas ut tillsammans.
På onsdagen beviljade Allmänna Arvsfonden 4,5 miljoner till byggandet av en kombihall för ishockey och inlines i Ockelbo.
Med de 5 miljoner kommunfullmäktige väntas besluta om i mars, är nu 9,5 miljoner säkrade när det gäller finansieringen.
”Fruktansvärt skönt!”, säger Christian Stark, lättad ordförande i hockeyklubben.

Vid sitt möte under onsdagen fördelade Arvsfonden drygt 62 miljoner kronor till 36 helt nya projekt.
Ockelbo Hockey Club fick mest av dem alla, 4 543 000 kronor. (Läs Arvsfondens beslut längre ned.)
De 5 miljoner Ockelbos kommunfullmäktige väntas bevilja vid sitt möte 7 mars, är planerade att räcka till det som kallas steg 1 i projektet: markberedning, stomme och tak.
”Det här nya bidraget innebär i princip att projektet är finansierat långt in i steg 2, då även tak, väggar och den nya bottenplattan ska vara på plats”, konstaterar Christian Stark, ordförande i Ockelbo Hockey Club.
Kan det bli möjligt att hinna längre i år än stomme och tak, som man hittills planerat?
”Möjligheten finns ju, men vi vill inte hetsa på så att något går fel. När man reser alla fyra väggarna så innebär det tidskrävande arbete med ventilation, el, avfuktning och annat, och risken är att vi inte hinner innan nästa säsong”, säger Christian.


Björn Rosén och Christian Stark i OHC:s styrelse gläds åt att en del av finansieringen av kombihallen för ishockey och inlines är säkrad.

Förra året fick hockeyklubben nej till sin ansökan om bidrag till en ny ishall. I år gick det bättre.
”All heder till kommunens projektledare Gert Dahlkvist och Lena Hammarlund på Föreningsalliansen som lagt ned otroligt mycket jobb på en mycket grundligare och gedigen ansökan”, säger Christian Stark.
Magnus Jonsson, kommunstyrelsens ordförande (S) i Ockelbo, är mycket glad över att de gemensamma ansträngningarna gett resultat.
”Ockelbo Hockey Club går ’all in’ nu och det är fantastiskt roligt! Från kommunens sida var det ett lyckosamt drag att tillsätta en erfaren projektledare som kunnat fokusera dels på uppdraget att ta fram ett beslutsunderlag till oss förtroendevalda, dels avlasta föreningen från arbetet med ansökningar om externa medel”, säger Magnus Jonsson.
”Många har redan lagt ned ett enormt jobb på förberedelserna, men det är nu det riktiga jobbet börjar”, säger han förväntansfullt.

av Elina Sorri
2016-02-18

FAKTA Allmänna Arvsfondens beslut
Arvsfondsdelegationen sammanträder sex gånger per år och beslutar då om vilka projekt som ska få pengar ur arvsfonden. Handläggningstiden är cirka sex månader för nya projekt.
Vid sitt möte 17 februari 2016 fördelade Arvsfonden drygt 62 miljoner kronor till 36 helt nya projekt.

Så här skriver Allmänna Arvsfonden:
Ockelbo Hockey Club har fått stöd med 4 543 000 kronor för projektet ”Nybyggnation av kombinerad hall för hockey, inlines och inlineshockey”.
Ockelbo Hockey Club vill bygga en kombinerad hall för hockey, inlines och inlineshockey som kan användas året om och bli en social mötesplats för en bred grupp barn och ungdomar.
Med en kombinerad hall förlängs hockeysäsongen samtidigt som klubben kan utveckla sin verksamhet och locka nya målgrupper genom inlines och inlineshockey, till exempel flickor, unga med funktionsnedsättning och nyanlända ungdomar.
Tanken är att starta upp verksamhet inom inlines och inlineshockey, erbjuda inlinesskola, prova-på-verksamhet, fri åkning, arrangera rollerdisco och läger.
Lokalt projekt.
Prioriterat område: fysisk och psykisk hälsa.

Här kan du läsa mer om de övriga projekten som beviljades bidrag. 

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17