4 mars öppnas ny restaurang i Centrumhuset

4 mars öppnas ny restaurang i Centrumhuset

"Wesslegård's hotel-restaurang-bar" blir filial till Ninjas Kök

Centrumhusets hotell- och restaurangdel i Ockelbo har stått tom i några månader, och många har undrat vad som ska hända där härnäst.
Nu är det klart: Ninjas Kök öppnar en egen filial på torget, med tapas på menyn.
4 mars öppnas bar, restaurang och hotell under namnet ”Wesslegård’s”.

Lars-Gunnar Wesslegård och Ninja Revelj lärde känna varandra på utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia för några år sedan, där de båda var utbildningskonsulenter.
Lars-Gunnar var den som övertalade Ninja Revelj att öppna pensionatet i Ockelbo, och han har funnits med i företaget Ninjas Kök som ekonom och rådgivare sedan dess.

Nu utökar Ninjas med en restaurang i Centrumhuset, som ska drivas av Lars-Gunnar Wesslegård och bära hans namn.
”Pensionatet blir kvar som tidigare med lunchbuffé, à la carte, catering och rumsuthyrning. Det här blir något helt annat”, säger Lars-Gunnar.
Den nya restaurangen kommer att ha lunch med bordsservering på dagtid, och tapasrestaurang med bar kvällstid.
”Vi kommer att erbjuda en crossover av smårätter från flera världsdelar – europeiskt, amerikanskt, asiatiskt - som man kan komponera ihop till en måltid”, avslöjar han.
Hotelldelen kommer att marknadsföras främst mot företagskunder.

Lars-Gunnar Wesslegård har en 35 år lång och gedigen bakgrund i krogvärlden, som krögare, restaurangchef, källarmästare och andra befattningar.
Han har bland annat arbetat på Ulriksdals Wärdshus i norra Stockholm, Villa Godthem på Djurgården, och restauranger i Kaknästornet och Stockholms stadshus.
”Om man har ett bra koncept spelar platsen ingen roll”, svarar Lars-Gunnar på frågan om det är vågat att satsa på en ny restaurang i Ockelbo.

Kompanjonerna Lars-Gunnar Wesslegård och Ninja Revelj har sex intensiva veckor framför sig. 4 mars ska baren, restaurangen och hotelldelen vara ombyggda och renoverade för öppnande.

Restaurangen ska öppnas i samband med Ockelbo vintermarknad. Fredagen 4 mars, om mindre än sex veckor, ska lokalerna vara ombyggda, renoverade och moderniserade, med lounge och matsal. 
”Vi ska göra allt. Bygga om bardisken, sätta upp väggar, måla, tapetsera, inreda köket… Det är lätt kaotiskt just nu”, säger Ninja Revelj. 
De är båda medvetna om att många Ockelbobor har minnen från Barens tidigare storhetstid, men de vill starta en helt ny era på platsen. 
”Vi vill gå mot framtiden, och inte blicka bakåt”, säger Lars-Gunnar, och Ninja Revelj håller med:
”Jag har ju varit med tidigare och kan lätt fastna i hur det var förr. Därför är det jättebra att Lars-Gunnar ser det här med nya ögon”, säger hon. 

av Elina Sorri
2016-01-18

Tre kristallkronor på balkongen antyder att något nytt är på gång i restaurangdelen av Centrumhuset. 

Nyfikenheten är stor på hur baren och restaurangen görs om inför nyöppningen 4 mars. Här den tidstypiska, klassiska entrén från 60-talet. 

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17