Klubban small i bordet efter 34 års prat

Klubban small i bordet efter 34 års prat

Kommunstyrelsen ger ishallen sitt enhälliga stöd

En ordförande kan slå sin klubba i bordet på många olika sätt.
”Då går vi till ett historiskt beslut efter en 34 år lång match mellan hockeyn och kommunen”, sade kommunstyrelsens ordförande Magnus Jonsson på tisdagen, innan han mer eller mindre drämde klubban i bordet på ett sätt som avslöjade att det var ett slag han längtat efter.

Smällen i sammanträdeslokalen Stora Vänortsrummet i kommunhuset förkunnade att ledamöterna i kommunstyrelsen enhälligt står bakom ett ishallsbygge i Ockelbo, och att de föreslår kommunfullmäktige att skjuta till 5 miljoner till den första etappen.
Nu inväntas alltså fullmäktigebeslutet 7 mars, innan Ockelbo Hockey Club kan beordra fram grävmaskinerna. Men eftersom inget parti reserverade sig, och de 5 miljonerna finns med bland planerade investeringar för 2016, är det just nu inget som tyder på att det inte ska bli av.  

Kommunstyrelsens vice ordförande Marit Rempling (C), och kommunstyrelsens ordförande Magnus Jonsson (S), flankerar förre kommunchefen Gert Dahlqvist som tagit fram ett gediget faktaunderlag och utrett möjligheterna för byggandet av en ishall i Ockelbo. 

Den tidigare kommunchefen i Ockelbo, Gert Dahlqvist, har de senaste månaderna varit inhyrd för att ta fram ett gediget faktaunderlag som en grund för beslut. Under sammanträdet presenterade han konceptet och ekonomin kring ishallen, som också kallats kombihall eller Möjligheternas hus under planeringsfasen.
”Vi kan inte åstadkomma allt på en gång, men i en förlängning finns en vision om att det ska kunna bli ett arenaområde för många idrotter och en mötesplats för alla kommuninvånare”, sade Gert Dahlqvist.

Tanken är att Ockelbo Hockey Club ska bygga ishallen, och i projektbeskrivningen föreslås att Ockelbo kommun ska äga och förvalta den.
Just nu slipas det också på en bygglovsansökan som Gert Dahlqvist hoppas får ett godkännande i mars. Isåfall kan hockeyklubben sätta igång med markarbeten i april som man hoppats på.
”Det finns inga förutsättningar för en ensam part att bygga en ishall i Ockelbo. Men när klubben, kommunen, sponsorer och andra bidragsgivare går samman blir det möjligt”, säger Gert Dahlqvist.

av Elina Sorri
2016-01-26

Uppdatering: 7 mars fattade kommunfullmäktige beslut enligt kommunstyrelsens förslag.

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

LÄS MER

Här kan du läsa mer om planerna för ishallen/multihuset