Kommunen köper mark av Ockelbogårdar

Kommunen köper mark av Ockelbogårdar

Ett steg mot nya, centrala lägenheter i Ockelbo

Det råder bostadsbrist i Ockelbo. Behovet av nya lägenheter är stort och kommunen ser över alla möjligheter att skapa byggbara tomter.
Därför vill man nu köpa en bit av marken söder om Gamla Apotekshuset av Ockelbogårdar.

Det saknas bostäder i stort sett över hela Sverige, så även i Ockelbo.
Det kommunen kan bidra med till bostadsförsörjningen är bland annat att förbereda detaljplaner och ställa i ordning byggklara tomter att erbjuda i det ögonblick en entreprenör visar intresse för att bygga nytt. 

I höstas köpte kommunen exempelvis tillbaka fastigheten Hästen på Södra Åsgatan, där en kooperativ hyresrättsförening nu har långt framskridna planer på att bygga lägenheter.
Även för fastigheten Stallet 14, på den östra sidan av Södra Åsgatan mitt emot fastigheten Hästen, har detaljplanen gjorts om för att tillåta nya bostäder.

Ytterligare ett steg, som kommunstyrelsen godkände vid sitt sammanträde 26 januari, är att kommunen köper en del av tomten som hör till gamla Apotekshuset på Norra Åsgatan, av Ockelbogårdar. På så sätt kan den sjönära och centrala fastigheten söder om Apotekshuset bli tillräckligt stor för att attrahera en byggentreprenör.
Den aktuella markbiten som kommunen vill köpa av Ockelbogårdar är cirka 1 000 kvadratmeter till ytan, och priset är satt till cirka 150 000 kronor.

Ockelbogårdars styrelse har medgett försäljning.
Efter kommunens inköp och när fastighetsförrättningen är klar bjuds tomten ut till försäljning till privata entreprenörer, med förbehållet att bostadsbyggande ska påbörjas inom två år.

av Elina Sorri
2016-01-20 (Uppdaterad 2016-01-26)

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

LÄS MER

Här kan du läsa mer om Ockelbo kommuns bostadsförsörjningsprogram