Ockelbos ungdomar lyftes fram i strålkastarskenet

Ockelbos ungdomar lyftes fram i strålkastarskenet

Fullsatt i Åbyggeby när Ungdomsgalan hyllade både idrott och kultur

I lördags kväll arrangerades Ungdomsgalan 2016 i Åbyggeby Landsbygdscenter.
Det var den andra galan i ordningen, och som landshövding Per Bill konstaterade i sitt invigningstal:
”Nu är det en tradition!”.

Per Bill föredrog att ”knyta band” i stället för att klippa, och lät den symboliska gesten illustrera det han nyss talat om; flyktingströmmarna till Sverige, Gävleborg och Ockelbo och möjligheten att integrera både vuxna och barn i det svenska samhället genom just idrott och kultur.

Åtta pristagare i olika kategorier korades under kvällen med varsitt stipendium på 5 000 kronor och inramade diplom.
Proffsiga presentationsfilmer med stämningshöjande musik och Christer ”Vezo” Johanssons välkända stämma introducerade de nominerade för publiken, innan vinnarna avslöjades i sann gala-anda.

Prisutdelningarna varvades med underhållning av duktiga sångare och musiker, däribland fjolårets vinnare av priset Årets kulturtjej, Evelina Höglund, som deltog med sina tre kollegor i folkmusikgruppen Taijga.
En stämningsfull inredning och dukning ramade in festen som också bjöd på mingel på röda mattan, middag och alkoholfri bar.

Galan arrangeras av Föreningsalliansen med Lena Hammarlund i spetsen och värdföreningar för året var Ockelbo Hockey Club och Ockelbo Basket. Christian Stark från OHC och Cecilia Sahlberg från OBBK var kvällens konferencierer.
Stafettpinnen med värdskapet för Ungdomsgalan 2017 går nu vidare till Ockelbo IF och Wij Bågskyttar.

av Elina Sorri
2016-01-24

PRISTAGARE UNGDOMSGALAN 2016

ÅRETS IDROTTSTJEJ
IDA PERSSON
Juryns motivering:
Här har vi en tjej med stor träningsvillighet och höga ambitioner! I hård konkurrens gav denna säsong de största framgångarna med två SM-silver. Ett individuellt och ett i stafett. Hon satsar helhjärtat på sin sport och går i dag på Mora skidgymnasium.

ÅRETS KAMRAT
ANTON ARKESJÖ
Juryns motivering:
Det här är en kille som brinner för idrott som löpning och BK Framtiden. Där bidrar han med att hjälpa alla i laget, han ser alla med samma ögon – alla är bra människor. Han är världens snällaste kille, bästa kamrat och alltid glad och trevlig! En dålig dag blir alltid bättre när man möter Anton.

ÅRETS KULTURTJEJ
CLARA ERSSON
Juryns motivering:
Denna tjej drömmer om att bli musiker och har spelat sen hon var 7 år. Hon har en hemmastudio där hon skapar egen musik. Under året blev hon uttagen till Gävleborgs Ungdoms Folkband, ett band där de bästa ungdomsmusikerna i Gävleborg finns. Ambitiös, brinner för musik och är en stor förebild för andra musikanter!

ÅRETS LAG/GRUPP
UNF - UNGDOMENS NYKTERHETSFÖRBUND
Juryns motivering:
Denna demokratiska, solidariska och nyktra ungdomsverksamhet har under många år funnits i Ockelbo. De bedriver en bra och varierande verksamhet med bra värderingar i grunden som skapar en fantastisk plats för ungdomar att få både bedriva rolig fritidsverksamhet samtidigt som de får utmanas och utvecklas inom otaliga ämnen.

ÅRETS IDROTTSKILLE
LARS NORIN
Juryns motivering:
Denna kille har mäktiga resultat i sin klass och har en otrolig potential i sin kropp. Han tog distriktsrekord samt två svenska och nordiska rekord. I dag ligger han väldigt nära världsrekordet i bänkpress. ”Det är den mest talangfulla styrkelyftare jag sett! Och jag har sett många!” säger förra världsmästarinnan i styrkelyft, Tussen Formgren.

ÅRETS LEDARE
JOHAN MAGNUSSON
Juryns motivering:
En ledare vars stora engagemang förde laget från en säsong med många frågetecken och tveksamheter till seger i både ungdomsserien samt B-laget div II Gästrikland. Johan är en mycket omtyckt och uppskattad ledare av laget och tillsammans har de haft fantastiskt roligt.

ÅRETS KULTURKILLE
ERIK OLSSON (inte närvarande)
Juryns motivering:
En tekniskt mycket duktig gitarrist som även sjunger och skriver sina egna låtar. Har under året spelat in sin första CD-skiva, medverkat live i P4 och var med på ”Blå lördag” på CC-Puben i Gävle. Fortsätter sin utbildning inom musik i Falun. En musiker att vara stolt över som skapar något eget och satsar på att få framföra sin musik!

ÅRETS HEDERSPRIS
PONTUS DANBRINK
Juryns motivering:
Denna kille är ett föredöme för andra! Han har under många år engagerat sig i kommunens vänskapsutbyte, arbetat i turistinformationen, leder och tränar ungdomar inom hockeyn samt arbetar i dag på Gäverängeskolan där han är ett gott stöd för många elever. 

Christian Stark från Ockelbo Hockey Club och Cecilia Sahlberg från Ockelbo Basket var kvällens konferencierer. 

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17