Välkomna, alla små efterlängtade åmotare!

Välkomna, alla små efterlängtade åmotare!

Åmots baby-boom firades i Bunges kapell

I helgen firades Åmotsdagarna – med traditionell utdelning av premier från Arthur Asps minnesfond till byns nyfödda.
I år blev det extra glatt, trångt och varmt i Bunges kapell – byn växte med sex nya barn under 2015!

Under helgen firades Åmotsdagarna under växlande väder. Regnet vräkte ned över marknad och hönsbytare i Åmotsparken på lördagen, medan söndagspremiären i Bunges kapell hade bättre lycka med bästa tänkbara utflyktsväder.

Helgens program bjöd bland annat på konstutställning, pianokonsert, promenadbingo och kolbulleservering, men höjdpunkten var ändå entrén av de små, nya Åmotsborna som hälsades välkomna av publiken i Bunges.

Sex nya Åmotsbarn kom till världen under 2015. Under söndagen fanns fyra av dem på plats med familjer i Bunges kapell för att ta emot en välkomstpremie ur Arthur Asps minnesfond; Märta i familjen Carstens-Håkansson, Ebbe i familjen Törnblom-Ståhlberg, Millie i familjen Ljunggård och Svante i familjen Andersson. Även Åmots IF, representerat av Johan Bäcke längst till vänster, erhöll en premie om 4 000 kronor som stöd inför en kommande innebandyturnering. Längst till höger Anita Asp och Marko Alm, representanter för fonden. 

”Tack ska ni ha för ert bidrag till Åmots framtid!” verkar Marko Alm som representerar Arthur Asps minnesfond, mena med ett hjärtligt handslag till Märtas pappa Christoffer Carstens. Mamma är Madeleine Håkansson. 

Det är länge sedan så många som sex barn föddes under ett och samma år, men 2015 stod för en baby-boom i Åmot. Elda, Ebbe, Märta, Millie, Svante och Melwin var inbjudna till Bunges med sina familjer att ta emot ett stort Tack och Välkommen från Åmotsborna i allmänhet, och Arthur Asps minnesfond i synnerhet, som delade ut presentkort på 1 000 kronor i byns Tempo-butik.

Bilden längst upp: Fyra av de sex nya Åmotsborna på plats i gröngräset vid Bunges kapell: från vänster Ebbe Törnblom, Svante Andersson, Millie Ljunggård och Märta Carstens. Elda Ellgren och Melwin Eriksson är de övriga två som fötts under 2015. 

av Elina Sorri
2016-06-20

ARTHUR ASPS MINNESFOND
Fonden bildades 2002 till minne av Arthur Asp, lärare och mycket föreningsaktiv Åmotsvän.
Genom gåvor och donationer har fonden sedan dess haft möjlighet att dela ut närmare 250 000 kronor till projekt och arrangemang som främjar en positiv utveckling i Åmot. 

Anita Asp berättade att Arthur Asps minnesfond sedan starten 2002 delat ut närmare 250 000 kronor till projekt och arrangemang som främjar Åmots utveckling. 

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

LÄS MER

Här kan du läsa mer om byn Åmot.