Stor folkfest när Wij Trädgårdar avslutar säsongen

Stor folkfest när Wij Trädgårdar avslutar säsongen

Årliga evenemangen Hälsodagen och Skördefesten firas tillsammans

På lördag 10 september väntas en riktig grande finale av årets säsong på Wij Trädgårdar.
I år slås den stora Skördefesten samman med den traditionella Hälsodagen, som brukar ordnas i Ockelbo centrum i slutet av augusti.
”Vi har haft idén om att lägga ihop våra firanden en tid, och nu är det jätteroligt att det händer. Wij är den perfekta platsen för arrangemanget”, säger Mia Lindblom, folkhälsosamordnare i Ockelbo kommun.

Ska man tro långtidsprognosen när det gäller vädret är det upplagt för en trivsam folkfest på Wij Trädgårdar på lördag: det finns chanser till närmare 20 graders värme veckan ut. 
Programmet innehåller de båda evenemangens tidigare höjdpunkter: som gladiator-utmaning, bestämning av äppelsorter, de traditionella Kuxaloppen i fyra olika klasser – och självklart gammaldags skördemarknad på herrgårdsplan.

Peter Blàha (känd som ”Pansar”) och Ako Rahim (känd som ”Toro”) från TV 4:s Gladiatorerna, utmanar varandra med hjälp av deltagare från OMT, Ockelbo Military Training.

Lantbrukarnas Riksförbund (LFR) tar tillfället i akt och deltar med lokala matproducenter som visar upp sina verksamheter.
Dessutom ordnar LRF publikvänlig ”bonnbowling” – bowling med rundbalar av hö! Ta med en egen bal om du vill vara med, uppmanar LRF.

Under dagens bjuds på flera prova på-aktiviteter; som skateboard i simulator, timring, yoga, och ponnyridning. Kulturskolan underhåller och Wij serverar wok på nyskördade grönsaker.
Räddningstjänsten och polisen deltar och visar upp sin verksamhet. Polisen har med sig en stor stjärna och publikmagnet som ska visa upp vad han kan: polishunden Wasp, 5,5 år, som både har fångat tjuvar, sökt upp försvunna människor och kan hitta narkotika.

Wasp är riktigt vass på sitt jobb: som att fånga bovar, eller hitta försvunna människor och narkotika. I maj hittade han en 2-åring som kom ifrån sin förskolegrupp i Gävle, vilket blev omskrivet i media. 

Programmet börjar kl 10.00 då trädgårdsmästare Lars Krantz inviger dagen, och avslutas 15.45 med prisutdelningar i Kuxaloppen och Ockelbo Military Training Challenge.
Gratis inträde hela dagen!

Lars Krantz från Wij Trädgårdar, Mia Lindblom från Ockelbo kommun, och Emil Lindblom, Ockelbo Adventure, hälsar alla välkomna till Skördefesten & Hälsodagen på Wij på lördag 10 september. Bland annat avgörs de traditionella Kuxalöpen, som har ny sträckning och målgång här i Tallallén på Wij Trädgårdar. 

av Elina Sorri
2016-09-05

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

Här kan du läsa mer om Skördefesten/Hälsodagen 2016.