Wij Trädgårdar har hittat sin framtida vd - i Säbyggeby

Wij Trädgårdar har hittat sin framtida vd - i Säbyggeby

Malin Hermansson ska leda och utveckla besökparken

35 sökande kände sig manade att leda Wij Trädgårdar in i framtiden.
Rätt person fanns på bara några kilometers avstånd – i Säbyggeby utanför Ockelbo.
”Målsättningen är att Wij ska bli den främsta besöksparken i Sverige. Och vi ska ha roligt på vägen”, säger Malin Hermansson.

Som vi tidigare berättat engagerades Hans Bandhold som tillförordnad vd för Wij Trädgårdar under 2016, för att se över struktur, ekonomi och finansiering, samt delta i rekryteringen av en ordinarie vd.
Nu är den processen klar, och bland de 35 sökande fann man Malin Hermansson, 44, från Ockelbo.

Malin kommer närmast från Sandvik, där hon de senaste tio åren haft olika roller inom kommunikation, marknadsföring och att leda förändringsprocesser för flera affärsområden i koncernen.
Hennes yrkesliv startade däremot inom turismnäringen: i elva säsonger jobbade hon vid Kungsbergets skidanläggning – en upplevelsebaserad och säsongsbetonad verksamhet som Wij Trädgårdar.
”Det är inom turismen jag har min själ och mitt hjärta, och jag brinner för mötet med kunden”, säger Malin Hermansson.

Malin Hermansson, vd för Wij Trädgårdar i Ockelbo från 1 januari 2017.

Nu blir hennes uppdrag att forma ett Wij Trädgårdar som bär sig på lång sikt. Enligt visionen för de närmaste åren ska Wij ta täten som Sveriges ledande trädgårdspark.
”Det är ett oerhört högt mål. Men för de kompetenta och engagerade medarbetarna jag träffat på Wij är det inget annat som gäller”, säger Malin Hermansson.
”För att lyckas ska vi fokusera på att utveckla det som håller på lång sikt. Själv är jag bland annat intresserad av att utöka konferensdelen, vilket är nödvändigt för att göra Wij Trädgårdar till en året-runt-verksamhet.”

Hur beskriver du dig själv som ledare?
”Jag är lyhörd och transparent. Mina medarbetare ska känna sig trygga nog att våga säga: ’Det kan jag fixa!’, och därefter känna sig lika trygga med att våga be om hjälp när de behöver. Att genomföra förändringar och förbättringar tillsammans med andra – det är min passion. Jag vill att vi ska jobba hårt tillsammans, och ha roligt på vägen.”

Och hur intresserad är du av trädgård?
Malin Hermansson skrattar:
”Jag skulle inte vilja bjuda hem Wijs trädgårdsmästare till mig om man säger så. Men jag pysslar gärna i trädgården. Och jag njuter enormt av att gå omkring på Wij och titta. Jag har varit här med barnen åtskilliga gånger i sommar.”

Hur ser du på att verka som vd för Wij och samtidigt bo på orten?
”Jag älskar att bo och leva i Ockelbo, här finns ju allt från alternativ inom barnomsorgen till fina pendlingsmöjligheter och härligt friluftsliv. Och en imponerande företagaranda. Det är fantastiskt att få det här drömuppdraget på hemmaplan. Jag vet att det finns ett stort engagemang för Wij bland kommuninvånarna, och skulle det bli stormigt får jag se till att skilja på sak och min egen person.”

Pernilla Hålén är styrelseordförande i Wij Säteri AB. Hon är mycket nöjd med rekryteringen.
”Malin Hermansson stack ut mest och uppfyllde våra önskemål när det gäller ledaregenskaper, ekonomi, kommunikation och erfarenheter från turismverksamhet. Det känns jättebra och spännande att rekrytera en vd som redan bor i Ockelbo och har en naturlig anknytning till Wij Trädgårdar. Jag känner mig trygg och har fullt förtroende för henne.”
Wijs styrelseordförande kan se framåt med förväntan:
”Nu har vi kontroll på ekonomin, långsiktig finansiering, en klar vision, en engagerad styrelse och en vd på plats”, summerar Pernilla Hålén.

av Elina Sorri
2016-09-06 

FAKTA
Malin Hermansson
Ålder:
44.
Familj:
Maken Andreas Rinnström (paret gifte sig på Wij Trädgårdar för ett år sedan), barnen Elis, 8, Olle, 5,5 och Manda, 4 år.
Bor: Sedan nio år i Säbyggeby, utanför Ockelbo.
Bakgrund: Uppvuxen i Gästrike-Hammarby. Arbetade elva säsonger vid Kungsbergets skidanläggning innan hon studerade medie- och kommunikationsvetenskap med it-inriktning. Var it-konsult i fyra år innan hon började på Sandvik för elva år sedan. Där han hon haft olika roller inom kommunikation, marknadsföring och lett förändringsprocesser för flera affärsområden i koncernen.
Fritid: Fysisk träning, deltar både i Ockelbo Military Training och i den beryktade ”myrlöpningen”. Musik och kultur.
Nytt uppdrag: Från 1 januari 2017 vd för Wij Trädgårdar. Kommer under hösten att gå in jämte nuvarande tillförordnade vd:n Hans Bandhold för att fasas in i verksamheterna.

FAKTA
Styrelsen i Wij Säteri i Ockelbo AB

Pernilla Hålén
Annika Åhnberg
Åke Lamm
Jenny Schedin
Daniel Persson
Kent Bogren

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

Här kan du läsa mer om Wij Trädgårdar i Ockelbo.