Medskogssjön går mot en ny vår

Medskogssjön går mot en ny vår

Campinggästerna ökar i hela landet - även i Ockelbo

Det känns som att Medskogssjöns camping ”alltid” har legat där, längs väg 272, som ett landmärke under färd norrut till Ockelbo, men även söderut mot Sandviken.
Anläggningen hör dock hemma i Ockelbo kommun, och det är till Ockelbo campinggästerna oftast far för att handla.
”Jag campade här själv i 16 år innan jag tog över ansvaret”, säger Erdogan ”Dogan” Misto som driver verksamheten för ägaren Suleyman Göcmens räkning.

Den första riktiga vårvärmen har äntligen kommit. Motorcyklisterna har börjat brumma förbi Medskogssjön och på campingen har några redan kastat av sig t-shirten för att lapa sol på södersidan av sina husvagnar.
Ockelbos kommunstyrelseordförande Magnus Jonsson (S), och näringslivsutvecklaren Henrik Ricknell hälsar på Dogan och Suleyman med anledning av att årets Företagardialog har startat (bilden ovan). 
Ett 50-tal företag i kommunen kommer de närmaste dagarna att få besök av tjänstemän och förtroendevalda som vill veta hur det går för dem och vad kommunen kan hjälpa till med.

Under de år som Dogan Misto och Suleyman Göcmen haft ansvaret har Medskogssjöns camping och restaurang fräschats upp rejält.
”Vi har bland annat borrat för mer och bättre vatten, vi har renoverat hygienutrymmen och byggt handikapptoalett. Här har vi lagt ut ny och tjockare gräsmatta”, säger Dogan och sveper med armen över en torr strandremsa där det tidigare var sankt och fuktigt.

Erdogan Misto och Suleyman Göcmen har steg för steg utvecklat servicen vid Medskogssjön, och vill gärna fortsätta. Under besöket från Företagardialogen i Ockelbo kommun framförde de bland annat önskemål om fiber för bredband, så att man kan erbjuda wifi till sina gäster. 

Medskogscampingen är viktig för Ockelbos besöksnäring. Den har flera tusen gäster per säsong, både ”långliggare”, dygnscampare eller badgäster.
”80 procent av dem som övernattar här handlar i Ockelbo”, säger Dogan. ”De tycker att det är nära och praktiskt med Apotek, Systembolag, matbutik och parkeringar centralt.”
Samtidigt bidrar evenemang som Ockelbo Marknad och älghundsutställningen i Ockelbo till att campingens intäkter ökar genom fler gästnätter.

Allt fler campar i Sverige.
”Vi har 60 säsongsbokade platser och 15 tillfälliga. Vi har växt flera år i rad och skulle behöva fler tillfälliga platser, jag tvingas ibland tacka nej till folk som vill stanna”, säger Dogan.
Han vill gärna låta campingen växa ett stycke söderut, dels med fler ställplatser, dels med bollplan och fler aktiviteter för barnfamiljer.
Ytterligare behov är att stärka elförsörjningen till campingen, och att dra in fiber för att kunna erbjuda wifi.

Magnus Jonsson och Henrik Ricknell noterar önskemålen, och lovar att hjälpa till med de rätta kontakterna för att sätta idéerna i rullning.
”Det här är ju porten till Ockelbo, och vi har gemensamma intressen och drar stor nytta av varandra. Det kanske finns projektmedel för ett helhetsgrepp så att vi kan utveckla hela området tillsammans. Ur regionsynpunkt är Medskogssjön en bortglömd plats”, säger Magnus Jonsson. 

av Elina Sorri
2017-05-04


Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17

LÄS MER

Här kan du läsa mer om Företagardialogen i Ockelbo kommun. 

Här kan du läsa mer om Medskogssjöns camping och restaurang.