Bildspel från Gästriklands Idrottsgala

Succé för Gästriklands första idrottsgala

- se bildspelet från galan i Göransson Arena

Med pompa och ståt arrangerades i går, torsdag, Gästriklands första egna idrottsgala där idrottare, föreningar och eldsjälar från distriktet prisades.

Ockelborepresentanter var nominerade i två klasser: årets nykomling och årets förening. I klassen årets nykomling var det Ellen Bäcke, SMK Ockelbo (snöskoter), som efter en finfin säsong förra året utsågs till en av fyra kandidater i klassen. Nomineringen lydde: "Blott 16 år fyllda drämde Ellen Bäcke till med SM-guld i stadioncross för snöskoter under SM-veckan. Trots en rejäl vurpa i kvalet defilerade hon hem segern i finalen efter ledning från start till mål". Under 2017 vann hon alltså SM-guld i skotercross som 16-åring efter en krasch i första heatet.


Ellen Bäcke med sin familj i Ockelbo kommuns monter där Henrik Ricknell och Mårten Ekström visade upp kommunens smultronställen.

Hon anlände till galan tillsammans med sin familj och stannade till i Ockelbo kommuns monter innan hon gick vidare in till själva middagen.
"Jag är lite nervös för vad jag ska säga om jag skulle vinna. Men det känns jätteroligt att vara nominerad. Häftigt", sa Ellen Bäcke inför prisutdelningen. I Januari vann hon priset Årets idrottstjej på Ockelbos ungdomsgala.


Ellen Bäcke med pojkvännen Oskar Jonsson. Under middagen presenterades alla nominerade på storbildsskärmar.

Tyvärr fick Ellen se sig besegrad i kampen om vinsten som årets nykomling på Gästriklands Idrottsgala. Vann gjorde Lisa Andersson, Gävle Alpina (skicross), som toppade sitt 2017 genom att bli uttagen till OS i PyeongChang i Sydkorea.


Bosse Stark, Anna Andersson, Jessica Karjula och Carina Engman representerade Ockelbo Hockey club som var nominerade i kategorin årets förening.

Ockelbo Hockey club stod för kommunens andra nominering i klassen Årets förening. Nomineringen lydde: "Har med många timmars ideellt arbete uppfyllt drömmen om att lilla Ockelbo ska få en ishall, trots spel i lägre divisioner. En mångårig kamp gav resultat under 2017 då hallen stod helt färdig". På plats för att representera föreningen på galan var Anna Andersson, Jessica Karjula, Carina Engman och Bosse Stark.

"Jag tror att Skutskär och Sandviken blir svåra att slå. Och vi hade ju vår invigning 2018 inte 2017 som det här är och den slår nog ingen", konstaterade Bosse Stark inför prisutdelningen.
Och visst blev det Sandivkens IF som till slut vann tack vare sitt fina initiativ nattfotboll och satsningarna på integration.


Annelie Branteryd blev historisk som den förste pristagaren på Gästriklands idrottsgala. Frida Nordstrand och Rickard Olsson ledde galan.

Totalt delades 11 priser ut under galan som bjöd på underhållning i form av musik och dans. Konferencierer för galan var Frida Nordstrand som är uppvuxen i Sandviken och Rickard Olsson som är uppvuxen i Gävle. Innan galan drog igång bjöds alla gästerna på en gymnastikuppvisning och mingel bland montrar där kommuner och andra organisationer presenterade sina verksamheter.


Gefle gymnastikförening underhöll medan gästerna minglade bland montrarna.

Galan arrangerades av de fyra Gästrikekommunerna Sandviken, Hofors, Gävle och Ockelbo tillsammans med Göransson Arena och lokaltidningarna Gefle Dagblad och Arbetarbladet. Båda tidningarna livesände hela galan (se sändningarna här och här) och på arbetarbladet.se och gd.se finns bildspel från galan.


Kvällen bjöd förutom alla prisutdelningar på musik och dans.

På Gästriklands idrottsgalas egen webb finns alla finalister presenterade och där kan man även läsa alla nomineringar samt läsa om själva galan. Här hittar du galans egen webbsida.

Sofia Wike
2018-04-12

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17