Klädfyndardag i Kuxahallen

Hon arrangerar klädfyndardagen i Kuxahallen

- på lördag kan man fynda kläder, skor och utrustning

På lördag är det dags för den årliga klädfyndardagen i Kuxahallen.
Som vanligt blev arrangemanget fulltecknat på bara någon timme.
Nytt för i år är att man kan betala med Swish.

Klädfyndardagarna i Kuxahallen är ett återkommande evenemang som under åren vuxit och blivit större och större. I år har 55 säljare fått plats och Jenny Lindberg berättar att hon tvingats säga nej till någon säljare.
”När vi öppnade anmälan blev det fullt på bara någon timme. Man skulle ju helst vilja säga ja till alla, men vi får inte plats med fler”, säger hon.

Arrangemanget går till så att säljarna lämnar in sina varor som sedan märks upp och läggs upp på bord. Besökarna kan sedan fynda bland borden och man betalar alla sina varor i någon av de tre gemensamma kassorna.


Här i A-hallen kommer leksaker och utrustning att säljas på lördag, berättar Jenny Lindberg.

Jenny Lindberg har varit med och anordnat klädfyndardagarna sedan 2006 då arrangemanget var betydligt mindre och hölls i Familjecentralens egna lokaler.
”Det är jätteroligt att det har blivit så stort”, säger Jenny Lindberg och berättar att arrangemanget är välbesökt.
”Det brukar vara lång kö utanför innan vi öppnar”.

Nu står Familjecentralen för hyran av Kuxahallen och tillsammans med ett 15-tal ideella anordnas nu fyndardagen två gånger per år. En på våren med fokus på sommarprylar och -kläder och en på hösten med mer vinteranpassade kläder, leksaker, skor och utrustning.

I år har man gjort det möjligt att betala med Swish, vilket Jenny Lindberg hoppas ska leda till kortare köer och enklare betalningar. Det kommer att finnas en kassa på nedervåningen för leksaker och två där uppe för kläder och skor. Trots att de mesta kläder och skor bara kostar en femma eller en tia brukar den totala försäljningssumman landa på över 50 000 kronor.

Klädfyndardag i Kuxahallen
Lördag 21 april klockan 10-13.

 

Sofia Wike
2018-04-18

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17