Påsklovsskoj på simhallen

Gratis bad för barn hela påsklovet

- simhallen har extraöppet hela veckan

Hela påsklovsveckan bjuder simhallen in till gratis bad för alla under 16 år.
I bassängen finns också en specialinhyrd hinderbana för de äventyrliga barnen.
Även på Gotan bjuds barn och unga på påsklovsaktiviteter: vad sägs om att göra egen film eller spela tv-spel på biografduk?

På tisdagseftermiddagen och påsklovets första dag var det full fart i den inhyrda uppblåsbara hinderbanan som fanns på plats i stora bassängen. Barnen köade till att ta sig igenom hinderbanan för att avsluta med ett plask i slutet av banan.


Carina Åberg, tf simhallschef, berättar att man satsar på att locka fler barn och barnfamiljer till simhallen som har fått nya fräscha duschrum.
"Vi vill ju att barnen och deras familjer ska komma hit och se vilken fin och härlig simhall vi har. Här kan barnen leka och föräldrarna vara nära och ha uppsikt. Det är ju jätteviktigt med vattenvana för att barnen sen ska lära sig att simma", säger hon.


Systrarna Emma och Lova Astner badade tillsammans med kompisen Stina Pihlström hela tisdagseftermiddagen.
"Hinderbanan är roligast", säger tjejerna och konstaterar att fingrarna ser ut som russin efter fyra timmar i (och under) vattnet i simhallen.

Tack vare bidrag kan simhallen erbjuda gratis inträde till alla barn under 16 år under påsklovet, vilket Carina Åberg hoppas ska locka många att spendera en dag på badhuset under skolledigheten. Även på sportlovet kunde man erbjuda gratis bad för ungdomar och man hoppas kunna fortsätta även framöver.

Även på Gotan arrangeras flera påsklovsaktiviteter under ledigheten. På onsdagen kan barn och unga prova på att göra egen film eller se på film. På torsdagen kan man spela tv-spel på biografduken och hela veckan visas olika filmer. Tack vare samma bidrag är även dessa aktiviteter kostnadsfria.

Här finns veckans program!

Hela påsklovsveckan håller simhallen extraöppet på vardagarna - mellan 12-18 tisdag till torsdag och 12-19 på fredagen. Även lördag och söndag håller badet öppet mellan 11-15 för alla som är badsugna. Precis som vanligt är det också vuxensim tisdag och torsdag mellan 18-20 samt på tisdag morgon 6.30-8 och på fredagsförmiddagen mellan 9-11.

Redan nu vill också Carina Åberg göra reklam för Barnens dag på simhallen. 5 maj mellan 11-15 kommer det att vara särskilda aktiviteter för barn i simhallen och Carina Åberg lovar massor av skoj.

Sofia Wike
2018-04-03

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17