Kommunalråd Magnus Jonsson

John Deere Forestry AB satsar I Ockelbo

- ger positiva synergier

Igår blev det klart att John Deere Forestry AB kommer bygga och etablera verksamhet på industriområdet Tegelbruket i Ockelbo. De ser Ockelbo som en strategisk plats för etablering. ”En fantastisk julklapp för näringslivet och kommunen” säger Magnus Jonsson, kommunstyrelsens ordförande (S).

Företaget köper 13 000 kvadratmeter tomt och avser att bygga en serviceanläggning för sina produkter. Personalmässigt kommer anläggningen på sikt att drivas med ca 7-9 personer. ”Vår målsättning är att byggnaden ska stå klar senast 31 oktober 2019” säger Henrik Johansson, Country Manager på John Deere Forestry AB ”.

”För oss i Ockelbo är detta otroligt stort” och Lars Sjödin, kommunchef och Magnus Jonsson är glada för det enorma fotarbetet som näringslivsenheten drivit. ”En sådan etablering är inget som bara sker utan det har arbetats med frågan under ett och ett halvt år”.

"Denna satsning i kommunen ger positiva synergier och är ett skolexemplel på hur samverkan mellan det lokala näringslivet och kommunen skapat förutsättningarna för att etableringen kunde genomföras. Det här ger oss en skjuts att ytterligare utveckla bostäder och näringsliv.  Vi har dessutom en positiv befolkningsökning vilket bådar gott för framtiden", säger Mimmi Ekström och Henrik Ricknell på näringslivenheten nöjt!

På bilden i toppen:
I främre rad från vänster (i toppluva) kommunalråd Magnus Jonsson, näringslivschef Mimmi Ekström, kommunchef Lars Sjödin och näringslivsutvecklare Henrik Ricknell

2018-12-13

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17