Låna sportutrustning gratis på Sportoteket

Låna sportutrustning gratis på Sportoteket

- Utökade öppettider lagom till sportlovet

Sportlovet närmar sig och på Sportoteket kan både stora och små få låna utrustning helt gratis. Nu utökas öppettiderna och Sportoteket har fått ny central lokal.

”Vi hoppas att ännu fler ska hitta hit”, säger Thomas Forsberg, projektledare på Integrationsenheten.

I Sportotekets nya lokaler precis innanför dörren i Mötesplatsen Gläntan trängs mängder av skridskor och hockeyutrustning med skidor, gåstavar och annan sportutrustning. Trots att en hel del av utrustningen redan är utlånad är hyllorna fulla av skridskor – från storlek 28 till 46.

”Nästan varje dag är det nån här och lånar någon utrustning”, säger projektledaren Thomas Forsberg och konstaterar att flytten från den undangömda platsen längre in i Gläntans lokaler till lokalen precis innanför dörren har gjort att fler upptäcker utlåningen. Dessutom har man utökat öppettiderna för att fler ska hinna in efter jobbet.

”Det är jätteroligt. En del kommer hit och lånar skidor för att prova åka, fast man aldrig har stått på ett par skidor. Så vi fyller verkligen en funktion”, konstaterar Thomas Forsberg.

Han berättar om ungdomar som lånat hockeyutrustning och provat på och sedan gått vidare till hockeyföreningen och börjat spela i ett ungdomslag.

Även skolor nyttjar Sportoteket och inför friluftsdagar plockar han ihop material och tar med till skolungdomarna.

Trots att förråden är välfyllda önskar Thomas Forsberg att fler skulle lämna in utrustning.

”Fotbollsskor står högt upp på önskelistan inför sommaren”, konstaterar han och berättar att inlämningen stannat av något sedan den första ivern i starten.

Trots att Sportoteket har särskilda, nu utökade, öppettider är Thomas Forsberg noggrann med att påpeka att man kan låna under andra tider också.

”Naturligtvis. Vi löser det alltid om nån kommer eller ringer och vill låna nåt”, säger han.

 

Sportotekets öppettider:
Måndag 13-18

Tisdag 13-18

Onsdag 13-21

Torsdag 13-18

Fredag 7.30-16

Telefonnummer Sportoteket:

070-160 41 69

 

Sofia Wike

2018-02-19

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17