Han blir ny rektor för vuxenutbildningen

Han blir rektor för vuxenutbildningen

- Ola Åberg tar över ansvaret för Komvux och SFI

Ola Åberg blir ny rektor för vuxenutbildningen i Ockelbo.
I augusti tillträder han som chef för Komvux, SFI och yrkesutbildningen.

När den nya rektorsorganisationen i Ockelbo med Carin Engblom som ensam ”storrektor” för alla kommunens tre grundskolor, Gäveränge, Perslunda och Åbyggeby, sjösätts i höst betyder det att de tre tidigare rektorerna för grundskolorna har fått nya uppdrag.
Helén Norell Tagesson har gått vidare till Sandvikens kommun och Sylvia Bergroth kommer att arbeta som biträdande rektor i kommunen. Tidigare rektorn för vuxenutbildningen har också valt att sluta för att arbeta med annat.


Ola Åberg tar över vuxenutbildningen när Carin Engblom tillträder som rektor för alla kommunens grundskolor.

För Ola Åberg, som fram till dess Carin Engblom tillträder arbetar som rektor på Åbyggeby samt som chef för elevhälsan, lockade uppdraget som rektor för vuxenutbildningen med Komvux, Svenska för invandrare (SFI) och yrkesutbildningen i Ockelbo.
”Det känns som ett jätteroligt uppdrag och det blir roligt att prova något nytt”, säger Ola Åberg som börjar 1 augusti.

De senaste åren har han arbetat i både Ockelbo, Hofors och Bollnäs och som chef för både små och stora barn. Nu sluts alltså cirkeln för Ola Åberg som har har varit rektor både i förskolan och i grundskolans alla stadier, i olika konstellationer. Men att styra över vuxenutbildningen i Ockelbo blir en ny utmaning för Ockelbokillen Ola Åberg, som sedan tre år tillbaka nu bor i Valbo. Däremot berättar han att han har egen erfarenhet av vuxenutbildning i form av Komvux på 90-talet. Då läste vuxeneleverna på Perslunda.

 
I augusti flyttar Ola Åberg till gamla Rabo skola där vuxenutbildningen huserar.

”Det finns alltid en chans till studier. Det är aldrig för sent”, konstaterar Ola Åberg på skolgården utanför Rabo skola där nu vuxenutbildningen huserar sedan sportlovet 2016.
”Att vara med och se människor utvecklas i skolan är roligt, oavsett ålder. Och jag tror att det finns mer som förenar än som skiljer åt i utbildning på alla olika nivåer".

I dag studerar cirka 200 elever vid vuxenutbildningen, som vuxit snabbt på kort tid. 1 augusti börjar Ola sin nya tjänst och prio ett är att lära känna verksamheten.
”Det är viktigt att jag först sätter mig in i verksamheten och tillsammans med medarbetarna jobbar för en god kvalitet i verksamheten”, säger han.

Sofia Wike
2018-06-28

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17