"En Frisk Generation" är i gång

Premiär för "En Frisk Generation"

- kvällen bjöd på svettig aktivitet och välsmakande middag

I går kväll körde Fredrik Ingelsson och "En Frisk Generation" första aktiviteten med andraklassarna och deras familjer.
Kvällen bjöd på skratt, flås, svett, nya bekantskaper och massor av benböj! Och gemensam middag i skolans matsal efteråt, förstås!

När klockan slår 17 sitter 15 förväntansfulla barn och 11 föräldrar på golvet i Perslundaskolans gympasal. Det har blivit dags för den första aktiviteten med "En Frisk Generation".

Fredrik Ingelsson, hälsokoordinator och ansvarig för satsningen i Ockelbo, låter föräldrar och barn värma upp lite försiktigt med en namnlek som leder till många skratt, nya bekantskaper och en hel del benböj.

Därefter följer en uppskattad stafett där en vanlig kortlek bestämmer vilka övningar barnen och föräldrarna får turas om att göra. Hjärter leder till armhävningar, ruter till benlyft, spader till upphopp och klöver till fler benböj. Siffran eller figuren på korter avgör antalet övningar de tvingas göra.
Aktiviteten leder till att temperaturen i salen höjs och i varje familj flåsar deltagarna rejält innan alla korten är slut.

 

Efter aktiviteten följer gemensam middag i Perslundaskolans matsal. På kvällens meny står panerad fisk med potatis, sås och sallad.
"Vilken lyx! Att få sätta sig vid ett dukat bord", utbrister Karin Berg medan hon slår sig ned vid ett av borden i Perslundaskolans matsal.

Dottern Ebba Berg har redan slagit sig ned och äter av kvällens middag.
"Två tummar upp. Jätteroligt!", är hennes betyg om kvällen.
Vid samma bord sitter tvillingarna Alva och Oscar Olsson med mamma Liselotte Larsson och pappa Magnus Olsson. Även de är nöjda, och svettiga, efter kvällen.
"Det här är jättebra. Eftersom barnen ville vara med var det självklart att vara med. Man är ju en bra förebild för barnen", konstaterar Liselotte Larsson apropå kravet att minst en vårdnadshavare ska delta.

Vid ett annat bord sitter andraklassaren Agnes Åberg tillsammans med sin familj; lillasyster Maja Åberg, pappa Anders Åberg och mamma Erika Rosén. Agnes gillade stafetten med kortleken bäst och berättar att hon ser mest framemot att prova på friidrott.
"Vi ville absolut haka på. Det känns jätteroligt att vi får träna ihop och det känns roligt att få prova på flera olika sporter. Vi hopppas att lillasyster också kan hitta en aktivitet hon gillar", säger mamma Erika Rosén.

 

Sofia Wike

2018-03-14

Kontaktinformation

 • Simon Lundström
  Kommunikatör
  Södra Åsgatan 30D
  816 30 Ockelbo
  0297-555 51
  070-414 14 17