Hemtjänstchefen Ola Hålén

Ola Hålén blir ny chef på hemtjänsten

- efterträder Marie Hammarberg som slutar

Han längtade hem till byn, och att få jobba.
Nu kommer Ola Hålén tillbaka till Ockelbo kommun och blir ny chef för hemtjänsten.
”Det här är en jättespännande utmaning – jag är jätteglad för det här jobbet”, säger Ola Hålén.

När han var 18 år fick han sitt första vårdjobb – ett nattvikariat – på dåvarande äldreboendet Vibacka i Ockelbo. Nu är cirkeln sluten. Ola Hålén är tillbaka på Vibacka, som i dag heter Bysjöbacke och är hemtjänstens fasta punkt. Fast nu är det inte på ett nattvikariat utan som chef för hemtjänsten.
”Fantastiskt, eller hur?”, säger Ola Hålén med ett leende om att vara tillbaka där karriären en gång började.

Ola Hålén är en Ockelbokille som många Ockelbobor känner igen, både sedan åren inom äldrevården och inom LSS-verksamheten i kommunen. De senaste 18 åren har han drivit företaget OP Assistans tillsammans med dåvarande hustrun Pernilla Hålén. 2018 sålde de vidare företaget och Ola som fyllde 60 hade tänkt bli pensionär.
”Men jag kände att det var för tidigt. Jag hade för mycket driv kvar. Jag ville jobba längre”, säger han och fortsätter,
”Jag insåg att jag inte kunde sitta på Gävle strand och mata duvorna. Jag kände ett sug efter min by och efter att jobba”.Ola Hålén är tillbaka där han en gång började sin yrkesbana.

Passande nog dök tjänsten som tillförordnad enhetschef på Bysjöstrand upp, då Malin Åstrand är föräldraledig under 2019, och Ola tvekande inte att söka.
”Jag kände att det där jobbet är mitt. Jag vill verkligen göra det där!”.

Han fick jobbet och började i slutet av november. Redan direkt kände han att han ville jobba längre än det året vikariatet han just fått gällde. Och så innan jul beslutade sig Marie Hammarberg som i dag är chef för hemtjänsten att gå vidare till en tjänst på Gävle kommun.
”Och då var jag tvungen att söka. Även om det känns så tråkigt att lämna Bysjöstrand. Vi hade startat något riktigt bra, så det känns tråkigt”, säger han och fortsätter,
”Men jag och Lotta Kling och Malin Åstrand kommer att bli ett riktigt bra team och ska jobba nära ihop, så det känns jättebra”.


Ola Hålén tar nu klivet från Bysjöstrand till hemtjänsten.

Formellt tar Ola över efter Marie 1 mars men han har tjuvstartat på hemtjänsten och jobbar för att göra sig hemmastadd i lokalerna tvärsöver Åmotsvägen.
”Ja, det är lite nytt här sedan jag började som 18-åring”, säger han och skrattar medan han tittar på fusklappen med alla koder för att ta sig in på Bysjöbacke.

Han har höga ambitioner och högt ställda mål.
”Drömmen är att alla medarbetare ska känna att ’ja, i dag får jag gå och jobba. Härligt’”, säger han och fortsätter,
”Mitt mål är att de människor som vi ska serva ska få möjlighet att leva som de vill utifrån sina förutsättningar  och så vill jag skapa en god arbetsmiljö för alla medarbetare, trivs jag med mitt jobb ger jag en bra service”, säger han bestämt.

2019-02-14