Sofie Almkvist är Årets företagare 2019

- vann tack vare engagemang och vilja att förnya

Sofie Almkvist som driver Sofies kroppsvård i Ockelbo är Årets företagare 2019.
"Det här priset delar jag med mina fantastiska medarbetare", sa en förvånad och glad Sofie under Företagarna Ockelbos galakväll i Åmot.

Sofie Almkvist som drivit Sofies kroppsvård i 26 år blev både förvånad och glad över att det var hon som i år utsågs till Årets företagare.
"Jag är verkligen jätteförvånad! Och jätteglad!", säger hon och fortsätter,
"Men det är inte bara jag, utan det här delar jag med mina medarbetare. De är jätteviktiga för verksamheten", säger hon och berättar att hennes galasällskap jobbat hos henne i 16 år.

Juryns motivering:

"Nyfikenhet och långsiktighet driver företagaren framåt. Har en styrka i att tidigt upptäcka nya behandlingsmetoder. Arbetar hårt för att sälja in dessa på marknaden samt delar med sig av kunskap genom att föreläsa och utbilda inom branschen."

Sofie Almkvist tar emot priset från förra årets vinnare Jeroen Sleurs. Sofie fotograferas efter vinsten.
Bildtext: Sofie Almkvist tar emot priset från förra årets vinnare Jeroen Sleurs.

För Sofie väntar nu bal på slottet där hon och övriga vinnare i länets kommuner tävlar om titeln Årets företagare i Gävleborgs län. Den som vinner regionfinalen tävlar sedan mot resten av Sverige.

Sofie var en av de åtta nominerade i år. Övriga nominerade var: Jörgen Philipsson, CC gruppen, Roine Andersson och Carina Stjärnlööw, Forma plast, Jens Runesson, JA-Assistans, Karl-Johan Blomquist och Malin Höcke, JonLars Lantbruk, Mathias Lundgren, Lundgren trä, skog & maskin, Pär Erlandsson, Pärlans bygghantverk och Ronnie Berg, RB Biodling.

Gruppbild på alla nominerade De tre finalisterna i årets företagare 2019
Bildtext: Gruppbild på alla de nominerade samt bild på de tre finalisterna.

Sofie tillsammans med Per Erlandsson och Karl-Johan Blomquist och Malin Höcke blev sedan utsedda till finalister under minglet hos förra årets vinnare Stilleben i Åmot.

Jeroen Sleurs hälsar välkommen till Stilleben Matte Rosén, Malin Höcke och Karl-Johan Blomquist går husesyn hos Stilleben
Bildtext: Jeroen Sleurs hälsar välkommen till Stilleben där Matte Rosén, Malin Höcke och Karl-Johan Blomquist går husesyn.

Mimmi Ekström, Marika Hansson och Lars Sjödin delar ut pris till finalister En gäst tar bild på finalisterna.
Bildtext: Mimmi Ekström, näringslivschef Ockelbo kommun, Marika Hansson, Företagarna Ockelbo, och Lars Sjödin, kommunchef, delar ut priserna till finalisterna, som många ville föreviga.

Den årliga galakvällen startade sedvanligt hos förra årets vinnare, Stilleben med Jeroen Sleurs och Sam Lormans i spetsen.
"Den som vinner får förbereda sig på ett speciellt år. Man får åka på stor gala och så får man göra många intervjuer", skojar Jeroen Sleurs som fick äran att lämna över den vackra snidade ugglan, som inför Sofies vinst fått ytterligare en årsring att stå på.

Gästerna tar smörgåstårta. Smörgåstårta
Middagen, som bestod av smörgåstårta från Tempo i Åmot samt vaniljchokladpannacotta från Ica Ugglebo, serverades i Åmotsgården.

Ett 50-tal gäster deltog i galakvällen. Ett 50-tal gäster deltog i galakvällen.
Bildtext: Ett 50-tal gäster deltog i galakvällen.

2019-04-11