Ny livsmedelsbutik slår snart upp portarna i Ockelbo

- med mat från hela världen

Masum Keles och Ali Raik slår i senast mitten av maj månad upp dörrarna till livsmedelsbutiken Multi Livs, beläget på Stationsgatan mellan järnvägen och väg 272 vid stationsområdet i centrala Ockelbo.

Här kommer kunder att finna mat från hela världen, lokala livsmedel och annat smått och gott. Kylar, frysar och hyllor håller i dagarna på att fyllas med både färsk och fryst mat, konserver, torrvaror, lokala råvaror och en del artiklar till hemmet. Masum har bott i Ockelbo i 17 år och Ali i 10 år. De är vänner som nu tagit klivet och startat företag ihop. ”Det finns en efterfrågan på dessa varor här i Ockelbo” säger Masum och berättar att det är många som idag åker och handlar denna typ av varor i Gävle.


Butikens läge är bra och öppettiderna är inte bestämda riktigt än, men det lutar åt att de i början har öppet mellan kl 9-21. Kommer även vara öppet under helger och förhoppningen är att de kan slå upp portarna i början av vecka 20.

De är öppna för önskemål och vill väldigt gärna sälja mycket lokalproducerat i butiken. Företaget har gått med i Service & Handel och kommer ta emot/lösa in det populära Ockelbo Presentkortet.

På frågan vilka varor de brinner för så svarar Masum att det är kryddor och Ali längtar efter färska grönsaker och frukt. Lokalen är relativt liten, men de nyttjar ytorna väl och det finns ett särskilt rum för just grönsaker och frukt.
”Vi gör det för oss alla som bor här” säger Masum och Ali som ser fram emot att få mycket att göra.

2019-05-06